Körfez İşbirliği Konseyi'nden FETÖ Kararı

Körfez İşbirliği Konseyi'nden FETÖ Kararı

Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK), Riyad'da düzenlenen bakanlar ...

Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK), Riyad'da düzenlenen bakanlar toplantısının ardından yayımlanan ortak bildiride, Türkiye'nin çabalarıyla gündeme alınan FETÖ gibi kült yapılardan kaynaklanan terörizmin yeni biçimlerine karşı koyma konusundaki kararlılık teyit edildi.

15 Temmuz'da darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye ile dayanışma içinde olunduğu belirtilen bildiride, Türkiye'nin böyle bir teşebbüsün üstesinden gelmesi de memnuniyetle karşılandı.

Bildiride 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki FETÖ'ye karşı alınacak önlemlere destek verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin güvenlik ve istikrarına vurgu yapılan bildiride, kardeş Türkiye halkının refahını sürdürmesinin önemine dikkat çekildi.

Ortak bildiride, Suriye, Irak ve diğer tüm cephelerde Uluslararası Koalisyon içinde IŞİD ile mücadeleye bağlılık, tüm “terörist örgütler”le mücadelede ve bu örgütlerin ideolojisinin kökünün kazınmasına yönelik tüm bölgesel ve uluslararası çabalara destek yinelendi.

Bakanlar ayrıca PKK ve diğer örgütlerin Türkiye'yi hedef alan saldırılarını kınadı, Türkiye'nin kendini savunma hakkını tasdik etti.

Bildiride, başta bölgenin karşı karşıya olduğu zorluklar olmak üzere terörizm ve sınır ötesi tehditlerle mücadele, bölgesel güvenlik ve istikrarı artırmak için işbirliğinin yoğunlaştırılmasının önemi vurgulandı.