"Köprü trafiği" siyaset skandalı çıktı

"Köprü trafiği" siyaset skandalı çıktı

ABD'de eylül ayında George Washington Köprüsü'nün iki şeridinin kapatılmasının ardında siyasi bir skandal yatıyor

Ülke basınında bugün yayınlanan e-posta yazışmalarına göre köprünün kapatılması emrini New Jersey Valisi Chris Christie'nin üst düzey danışmanlarından biri vermiş. Gerekçeyse kasabanın seçimlerde Cumhuriyetçi Christie'yi desteklemeyen Demokrat Partili Belediye Başkanı Barbara Buono'yu cezalandırmak.

''BİRAZ TRAFİK SORUNU ZAMANI''
Yazışmalara göre Christie'nin yardımcısı Bridget Anne Kelly 13 Ağustos'ta George Washington Köprüsü'nün kontrolünden sorumlu David Wildstein'a gönderdiği e-postada, "Fort Lee'da biraz trafik sorunu zamanı" diyor, Wildstein ise "Anladım" cevabını veriyor. Daha sonra Wildstein ile Kelly arasında alaycı bir SMS trafiği de yaşanıyor. Trafikten en çok etkilenenlerin okul servislerindeki çocuklar olduğuyla ilgili kaygılarla ilgili Wildstein, "Onlar Buono seçmenlerinin çocukları" yanıtını veriyor.

CHRISTIE HATAYI KABULLENDİ
Christie, yaptığı bir açıklamayla dünyanın en yoğun trafiğe sahip köprülerinden olan George Washington Köprüsü'ndeki şeritleri kapatan ekip üyelerinin hata yaptığını kabul etti. Bu skandal 2016 seçimleri için Cumhuriyetçilerin aday adayları arasında yer alan Christie'yi zorlayacak gibi görünüyor.