Konya'da Canlı Bomba Şüphesiyle Bir Kadın Yakalandı

Konya'da Canlı Bomba Şüphesiyle Bir Kadın Yakalandı

Konya'daki operasyonda gözaltına alınan 16 IŞİD üyesinden birinin Suruç'ta canlı bomba saldırısı sonrasında aranan "kadın canlı bomba" şüphelilerinden biri olduğu iddia edildi.

Konya merkezli olmak üzere Manisa ve Ankara'da terör örgütü IŞİD'e yapılan operasyonda örgüt üyesi olduğu iddia edilen toplam 1'i kadın toplam 16 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, IŞİD terör örgütünün etkin olduğu Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine eleman temin ettiği ve lojistik destek sağladığı iddia edilen 51 kişilik bir grubu takibe aldı.

300 POLİSLİ BASKIN

TEM polisinin bir süredir sürdürdüğü teknik ve fiziki takibin ardından, şüphelilerin kent merkezlerindeki adreslerine 300 polisle baskınlar yapıldı. Baskınlara Ankara ve Eskişehir Özel Harekat polisleri de destek verdi. Eş zamanlı yapılan operasyonlarda Manisa'da 1 kişi olmak üzere, Konya'da 1'i kadın 15 kişi toplamda 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere TEM Şubeye götürüldü. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda bulunan dijital veri depoları ve bilgisayara da el konuldu.

TSK IŞİD'E BOMBA YAĞDIRDI, GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN
CANLI BOMBA ŞÜPHESİYLE GÖZALTINA ALINDI

Konya'da gözaltına alınan 15 kişiden biri olan F. adlı kadının Suruç'ta 32 kişinin hayatını kaybettiği 104 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısı sonrasında aranan "kadın canlı bomba" şüphelilerinden biri olduğu iddia edildi. Aynı zamanda önceki gün İstanbul'da DAEŞ terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayuncuk'un da zaman zaman Konya'ya gelerek örgüte adam kazandırmak için oluşturulan sözde sohbet ortamlarında vaazlar verdiği öne sürüldü.

ARANANLARIN BAZILARI ÇATIŞMALARDA ÖLDÜ

Operasyon kapsamında aranan 51 şüpheliden 30'a yakınının Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerinde bulunduğu, çatışmalarda öldürülen 10'dan fazla kişinin cenazelerinin Suriye ve Irak'ta DAEŞ'in kontrolünde bulunan yerlerde toprağa verildiği öğrenildi. Operasyonun Ankara ayağında 2 kişinin arandığı, 3 kişinin El Kaide terör örgütü ile ilişkisi olduğu iddiasıyla tutuklu olduğu ve cezaevinden IŞİD ile ilişkisini sürdürdüğü öğrenildi.