Konya'da Askeri Eğitim Uçağı Düştü: 2 Pilot Hayatını Kaybetti

Konya'da Askeri Eğitim Uçağı Düştü: 2 Pilot Hayatını Kaybetti

Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin 'Turaz Şahini 2015' tatbikatının devam ederken, bir uçağın düştüğü ihbarı yapıldı. İki pilot hayatını kaybetti

Konya Valisi Muammer Erol, "Şehitlerimizden birine ulaştık diğeri ile ilgili de arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor" dedi.
Erol, merkez Karatay ilçesi Ortakonak Mahallesi yakınlarında düşen askeri uçakla ilgili olay yerinde yaptığı açıklamada, kazanın nedeninin henüz tam olarak bilinemediğini söyledi.
"Şehitlerimizden birine ulaştık diğeri ile ilgili de arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor" diyen Erol, şunları kaydetti: "Uçağın hareket yerinin Eskişehir olduğunu ifade ediyorlar. Enkazdaki şehidimizle ilgili çalışma devam ediyor. Ben de şehitlerimizin son durumuyla ilgili oradan çıkacak sonucu bekliyorum. Burası askeri tatbikat alanı, eğitim atış alanı. TSK'nın 3. Ana Jet Üssü ve buraya eğitim için gelen bütün hava unsurlarının planlı eğitim tatbikatının yapıldığı bir alan burası. Kazanın nedeniyle ilgili tahmin yürüterek spekülasyon oluşturmak gibi bir sıkıntıya girmemek lazım."
Genelkurmay Başkanlığı, Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, iki pilotun hayatını kaybettiğini açıklamıştı.