Konuşamadığı Halde Dinlemişler

Konuşamadığı Halde Dinlemişler

Paralel yapılanmanın 2011'de geçirdiği beyin kanaması sonrası konuşma yetisini yitiren Ankara Belediyesi Bugsaş çalışanı Ahmet Emin Tokay'ı da dinlediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak'ın duyurduğu skandal dinleme listesinde, beyin kanaması geçirerek konuşma yetisini kaybeden bir kişi de yeralıyor. Ankara'da Bugsaş'ta koruma olarak çalışan ve geçirdiği rahatsızlık nedeniyle dinlemelerin yapıldığı dönemde konuşamayan, okuma ve yazma hafızasını kaybeden Ahmet Emin Tokay, 'Selam Örgütü' adı altındaki dinleme dosyasında adının ve telefon numarasının olduğunu öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı.

NEDEN DİNLEMEYE ALINDIKLARI BİLİNMİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülen bir soruşturma dosyası kapsamında binlerce kişinin 3 yıldır mahkeme kararıyla dinlendiği ortaya çıkarken, dinleme listesinde yeralanların neye göre dosyaya eklendiği henüz net olarak ortaya konulamadı. Listede siyasilerden sivil toplum örgütü yöneticilerine, gazetecilerden önemli bürokratlara kadar pekçok isim ve kurum yeralırken, bazı isimler listede adlarını ve telefon numaralarını görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Bunlardan biri de Ankara'da Belediye'ye bağlı Bugsaş'ta güvenlik görevlisi olarak çalışan Ahmet Emin Tokay oldu.

ARKADAŞLARI DA LİSTEDE

Ahmet Emin Tokay'ın yanısıra, Bugsaş'ta aynı birimde çalıştığı 5 güvenlik görevlisi de dinleme listesinde yeralıyor. İş arkadaşlarının tek ortak özellikleri ise Sivaslı olmaları. Ancak Tokay'ın diğer dinlenenlerden ayıran özellik, dinlemelerin yapıldığı dönemde geçirdiği bir rahatsızlık sonucu konuşma yetisini kaybetmeş olması. Tokay, 2011 ortalarında geçirdiği beyin kanaması nedeniyle uzun süre tedavi görmüş. Rahatsızlığının ilk döneminde doktorların hayatından ümidini kestiği, yaşasa da felçli ve yatağa bağlı kalacağını düşündükleri Tokay, gördüğü tedaviyle komadan çıkarak yavaş yavaş hareket etmeye başlamış. Ancak konuşma yetisini, okuma yazma ve diğer pek çok hafıza özellikleri kaybetmiş.

GATA'da kendisiyle özel olarak ilgilenen bir doktorun sayesinde yavaş yavaş harfleri çıkarmayı öğrenen Tokay, daha yeni yeni konuşabiliyor, cümleler kurabiliyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz Tokay, 2011 yılının ortasında rahatsızlandığını ve iki yıl raporlu olarak evde kaldığını, çalışamadığını anlatırken, adının yeraldığı dinlemelerin de bu tarihlerde yapılması dikkat çekiyor.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAK İSTİYORUM

Suç duyurusunda bulunmak istediğini belirten Ahmet Emin Tokay, okuma ve yazma konusunda hala ciddi problemleri olduğunu belirterek şunları ifade etti: 'Ben kendi başıma bir yere gidemem. Dilekçe yazamam, yazdıkları dilekçeyi okuyamam. Benimle bu işlerden anlayan bir arkadaşım gelirse ancak yapabilirim.'

Yeni Şafak