Kongre 27 Ağustos'ta

Kongre 27 Ağustos'ta

AK Parti MKYK'dan yeni başbakan ve genel başkanın seçileceği kongre tarihi çıktı. 27 Ağustos'taki kongre Başbakan Erdoğan liderliğinde toplanacak. Erdoğan kongreden bir gün sonra Cumhurbaşkanlığı görevini Abdullah Gül'den devralacak.

Saat 13’te başlayan MKYK toplantısı arasında düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, yeni başbakan ve parti genel başkanının seçileceği olağanüstü büyük kongrenin 27 Ağustos Çarşamba günü TSİ 10.00’da başlayacağını açıkladı. Kongreye bir gün sonra cumhurbaşkanlığını Abdullah Gül’den devralacak olan Başbakan Erdoğan başkanlık edecek.  

 

 

Tek maddeli gündemle yapılacak kongrede seçilecek kişinin hem başbakan hem genel başkan olacağını söyleyen Çelik “Ortak akılla bir isim üzerinde anlaşacağız ve kongreye o isimle gideceğiz.” dedi.

 

 

“Perşembe’nin gelişi çarşambadan bellidir”

 

 

Erdoğan’ın nasıl bir cumhurbaşkanı olacağı ile ilgili konuşan Çelik “Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir. Sayın Başbakan’ın 12 yıla yaklaşan bir başbakanlığı var. Şunun herkes bence farkındadır. Bir kez daha teyit etmek isterim. Sayın Başbakan, anayasanın kendisine vermediği bir yetkiyi asla kullanmayacaktır. Yasaların vermediği bir yetkiyi kimse kullanamaz. Kanunlar çerçevesinde elbette cumhurbaşkanlığı yapacaktır. Herkes kendi tarzını o makama verir. Herkesin böyle bir beklenti içerisinde olduğunu biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Çelik Başbakan Erdoğan’ın parti genel başkanlığının 28 Ağustos’ta kendisine mazbatası verilip yemin ettikten sonra biteceğini açıkladı.

 

 

“Kimse AK Parti’den kavga beklemesin”

 

 

Çelik Başbakan Erdoğan’ın Köşke çıkmasından sonra AK Parti’de karışıklık olacağı yönündeki iddialara karşı “Önümüzdeki günlerde kimse AK Parti’den kavga gürültü çatışma kaos beklemesin. Bu arada şu anda yüzde 52’yle seçilen bir cumhurbaşkanı var, gelen başbakan ile bir çatışma olmayacak mı diye sorulara cevap veriyorum. Yüzde 52 halk desteği olan bir cumhurbaşkanı var, halk tarafından iktidar olarak tayin edilen bir partinin içinden çıkacak hükümet, güç birliği yaptığı zaman Türkiye’de bir takım şeyler iyiye gidecektir.” dedi.

 

 

Bahçeli’ye tepki

 

 

Sözcü Çelik, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçimden sonra Erdoğan’ın kampanyasını hedef alan açıklamasına da şu sözlerle cevap verdi:

 

 

“Ben buradan iktidar sözcüsü sıfatıyla sesleniyorum. Bahçeli’yi dinlerken çok üzüldüğümüzü ifade etmek isterim. Her cümlesi küfür olan hakaret olan bir Bahçeli, kendi tabanına da munis gelmiyordur.”

 

 

Biz hep söyledik. Bize gerginlik yaratılıyor vesaire diyorlar. Biz iktidarız, omuzumuzda büyük bir yük var. Fakat biz de kimsenin şamar oğlanı değiliz. Bizi onlara cevap vermek zorunda lütfen bırakmasınlar. Ha CHP seçim sonuçlarına göre hesaplaşmaya gider şunu yapar bunu yapar. O kendilerinin işidir. Ama herkesin bir muhasebe yapması gerekiyor. Bizim de ciddi bir değerlendirme yapacağımızı herkesin bilmesi gerekiyor.”

 

Kaynak: Al Jazeera