KONDA: Toplumun Yüzde 58'i Gezi Provokasyon Dedi

KONDA: Toplumun Yüzde 58'i Gezi Provokasyon Dedi

Türkiye'nin güvenilir kamuoyu araştırma şirketlerinden KONDA, 1. yıldönümünde Gezi Parkı olaylarıyla ilgili kapsamlı bir rapor yayınladı.

Gezi eylemlerinin toplumun yüzde 62'si tarafından 'Türkiye'ye karşı bir oyun' olarak algılandığı ortaya çıktı. 

Kamuoyunda yakından tanınan araştırma şirketi KONDA tarafından hazırlanan kapsamlı raporda, Gezi eylemlerinin toplumda karşılık bulmadığı ortaya çıktı. Araştırma şirketinin verilerine göre halkın yüzde 62'si Gezi eylemlerinin Türkiye'nin bütününe karşı bir oyun olarak algılıyor.

Farklı tarihlerde yapılan kamuoyu yoklamalarını içeren rapora göre, "Gezi Parkı olaylarıyla ilgili görüşünüzü en iyi hangisi açıklıyor?” sorusuna temmuz ayında ankete katılanların yüzde 57’si “Bütün bu olaylar Türkiye’ye karşı bir oyundur, eylemciler provokasyona geldi” cevabını verdi; bu oran eylül ayında yüzde 62'ye kadar çıkıyor.



Raporda, aynı soruya Eylül 2013’te verilen cevaplarda, toplum algısının yüzde 38’e karşılık yüzde 62’lik oranla eylemcilerin ve protestoların aleyhine döndüğü gözleniyor.



Rapora göre, olayların seyrini eylemlerin başka şehirlere sıçramasının değiştirdiğini söyleyenlerin yarısı, eylemlerin bir noktada bitmesi gerektiğini, yani çatışma ortamının toplumun geneline yayılmasından duydukları rahatsızlıklarını dile getirdi.

RAPORUN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ