Komünistler Birbirine Girdi

Komünistler Birbirine Girdi

TKP'nin bölünmesi ile ortaya çıkan iki grup arasında Ankara ve İstanbul'da kavga çıktı komünistlerin kavgasında 17 kişi Yaralandı

3 yıl önce Türkiye Komünist Partisi'nin ikiye bölünmesinin ardından oluşan Komünist Parti (KP) ve Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) üyeleri arasında devam eden gerilim kavgaya dönüştü. Akşam saatlerinede Ankara Kızılay Karanfil Sokak'ta bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi önünde yaşanan ve bıçakların da kullanıldığı kavgada iki partinin üyeleri ayrıca birbirlerine taşlarla saldırdı. Her iki gruptan 15 kişi yaralandı. Olayda Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin bulunduğu binanın giriş katında bulunan kafenin de camları kırıldı.  

Kavga üzerine sokağa polis ekipleri ile ambulanslar sevk edildi. DHA'nın haberine göre, yaralı 15 kişi tedavi edilmek üzere başkentteki hastanelere götürüldü. Polis kavgayla ilgili inceleme başlattı.

İSTANBUL'DA DA KAVGA 2 KİŞİ YARALANDI

İki grup arasında İstanbul'da da kavga çıktı. TKP'nin Kadıköy, Kazasker caddesindeki parti binasına gelen en az 50 kişilik HTKP'li grup sloganlar atarak binaya saldırdı. Taş ve sapanlarla gerçekleşen saldırı sonucu binanın camları kırılırken, binadaki 2 kişi de yaralandı.

Polisin müdahale ettiği olayla ilgili soruşturma başlatıldı.