Komunist Parti'den Laiklik Bildirisi: Kahrolsun Şeriat

Komunist Parti'den Laiklik Bildirisi: Kahrolsun Şeriat

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın başlattığı 'laiklik' tartışmasına Komünist Parti'den açıklama geldi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik tarifi bir kere olmamalıdır. Dünyada laiklik tarifinin olduğu anayasalar Fransa, İrlanda ve Türkiye'de var. Tarifi de yoktur. İsteyen bunu istediği gibi yorumluyor. Böyle bir şey olmamalı. Anayasamızın dinden kaçınmaması lazım. Müslüman bir ülke olarak neden kendimizi dinden arındırma, geri çekme durumunda olacağız? Bir İslam ülkesiyiz. Bu nedenle dindar bir anayasa yapmalıyız" sözleri gündemin ilk sırasına oturdu.

Konu ile ilgili partilerden farklı açıklamalar gelirken Komünist Partisi'nden de bir açıklama geldi. Parti yayınladığı bildiri ile 26 Nisan'da (bugün) tüm Tükiye halkını laikliği yeniden kazanmak için toplanmaya çağırdı. Kahraman'ın sözlerini "şeriatçı darbe girişimi" olarak tarif eden Komünist Parti "Bize düşen bu girişimi savuşturmakla yetinmemektir" dedi.

Komünist Parti tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"26 Nisan Salı günü, tüm halkımızı laiklik için, aslında fiilen pek çok noktada kaybetmiş olduğumuz laikliği yeniden kazanmak için toplanmaya çağırıyoruz. Takiyyelerle, gizli gündemlerle, “biz değiştik”lerle buraya kadar geldik. Gericilik, çürük kapitalist düzenin ihtiyaçlarını karşıladığı için bu şekilde gelişip serpilmesine izin verildi. Sonunda geldiğimiz nokta, Millet Meclisi Başkanı'nın “şeriat” ilanı için çağrı yapmasıdır. Bizden beklenen buna “milli irade” diyerek saygı duymamızsa, rüyalarında görürler. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın “Laiklik kaldırılmalıdır. Anayasada dindarlıktan da kaçınılmamalıdır” sözleri bir şeriatçı darbe girişimidir. Bize düşen bu girişimi savuşturmakla yetinmemektir. Şeriatçı darbe girişimi püskürtülürken, hep aksayan, hep yarım giden laikliğin de tamamlanması için harekete geçilmelidir. 26 Nisan Salı günü, tüm halkımızı laiklik için, aslında fiilen pek çok noktada kaybetmiş olduğumuz laikliği yeniden kazanmak için toplanmaya çağırıyoruz. Aydınlanma Hareketi'nin Ankara, İstanbul ve İzmir için yaptığı çağrılara uyacağız.

Şeriata, faşizme karanlığa geçit yok.

Toplanma yer ve saatleri:

Ankara, TBMM Dikmen Kapısı Önü, 12.00
İstanbul, Kadıköy Altıyol, 20.00
İzmir, Alsancak ÖSYM Binası önü, 19.00

Komünist Parti, Merkez Komitesi"