Komiserlik Kampları

Komiserlik Kampları

Büyük operasyon, Emniyet içindeki 'korsan yapılanmayı' gün yüzüne çıkarttı. Ankara'da bazı polisler, kiraladıkları evleri 'paralel şube' gibi kullandı. Kendilerinden olmayanlara ise yapmadıklarını bırakmadı...

17 Aralık Operasyonu, Emniyet'i sarstı. Amirlerin haberi olmaksızın yapılan operasyon nedeniyle, görevden almalar yaşandı. Yapılan yeni atamalar ise Ankara Emniyeti'nde şok edici bir detayı gün yüzüne çıkardı. Bu detay, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Ortaya çıkaracağız" dediği devlet içindeki "paralel yapılanmayı" işaret etti.

ÜSTLERİN HABERİ YOK
Ankara'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bazı polislerin ev kiraladığı ve burayı "paralel şube" gibi kullandığı tespit edildi. Konu üstlere bildirilirken, "paralel şube"ler kapatıldı. Söz konusu polislerin Ankara'da kurdukları 3 ya da 4 evi kullandıkları, günlük mesailerinin bir kısmını burada harcadıkları, konuyla ilgili üstlerine bilgi vermedikleri iddia edildi. Benzer "korsan şube"lerin sadece Ankara'da değil, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin özelikle büyükşehirlerinde yapılandırıldığı öğrenildi. Konu hakkında polis teşkilatından Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'na ihbar yağdı.

MÜFETTİŞLER GÖREVDE
Polisler, gizli yapılanmanın dışında olan polislere haksızlık yapıldığını iddia etti. İhbarlar, tayin ve terfi konularında yoğunlaştı. "Paralel oluşumun", kendine yakın polislere iyi sicil notu verip terfi ettirdiği, yapı dışında kalan polislere ise terfi vermediği ve tayinlerle sürgün ettiği ortaya çıktı. İhbarlar üzerine İçişleri Bakanlığı inceleme için Mülkiye Teftiş Kurulu'nu görevlendirdi.

TERFİYE ENGEL OLUYORLAR
Polislerden
gelen çok sayıda ihbarlarda, terfilerin polis meslek ilkelerine göre yapılmadığı belirtildi. Bazı polisler, sırf "korsan yapının" dışında kaldıkları gerekçesiyle ne yaparlarsa yapsınlar 3.75'ten yukarı sicil notu alamadı."Paralel oluşum" kendilerinden olmayanların terfi etmesine engel oldu. Bazı güvenlik güçleri aldıkları sicil notlarına itiraz etti. Ancak sonuç alınamadı. Polisler, emniyet içindeki bu oluşumun temizlenmesini istedi.

KOMİSERLİK KAMPLARI
Emniyet'teki "paralel yapılanma" ile ilgili gelen ihbarların başında komiserlik sınavları" yer aldı. İhbar ve iddialara göre, bazı polisler kamplara alınıyor. Bu kamplarda sınavlara hazırlanıyor. Kamplarda soruların ezberletildiğini öne süren polisler, bunların incelenmesini talep ediyor.

 

Takvim