Koç Gemi İhalesini Kazanamadı

Koç Gemi İhalesini Kazanamadı

Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD) ihalesini Sedef Tersanesi kazandı

Savunma Sanayi İcra Komitesi'nin dün aldığı karar kapsamında Sedef Gemi İnşaatı A.Ş. ile sözleşme görüşmelerine başlanması, anlaşma sağlanamaması durumunda sözleşme görüşmelerine ikinci sıradaki DESAN Deniz İnşaat Sanayi A.Ş. ile devam edilmesi kararı alındı. Hürriyet'tan Cengizhan Çatal'ın haberine göre; 3 milyar dolarlık ihalede Koç grubuna ait RMK Marine ise saf dışı kaldı. İhalede kararın 26 Eylül'deki toplantıda açıklanması bekleniyordu. Ancak Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Başbakan Tayyip Erdoğan'dan da onay alarak ihale sonucunu dün açıkladı.
 
Koç grubunun RMK Tersanesi, geçen Ocak ayında Milli Savaş Gemisi (MİLGEM) projesi kapsamında 6 geminin yapım ihalesini kazanmış, ancak Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun "kamu zararı doğduğu" yönündeki raporu üzerine bu ihale iptal edilmişti.
 
DEV PROJENİN KAPSAMI
 
Havuzlu Çıkarma Gemisi Projesi kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için 1 adet Havuzlu Çıkarma Gemisi inşa edilecek. Havuzlu Çıkarma Gemisi (LPD); Ege, Karadeniz ve Akdeniz harekat alanlarında ve gerektiğinde NATO operasyonları ve tatbikatları için okyanuslarda kullanılacak. LPD'nin ana görev fonksiyonu kuvvet aktarımı ve çıkarma harekatı olacak. Gemi tabur seviyesinde askeri personeli taşıyacak