Kobanili Kürtler: IŞİD’i Türkiye sınırından püskürttük ama bu gece yine gelecekler

Kobanili Kürtler: IŞİD’i Türkiye sınırından püskürttük ama bu gece yine gelecekler

IŞİD’in üç taraftan kuşatma altında tuttuğu Kürt kenti Kobani’nin şu an dünyaya açılan tek noktası olan Mürşitpınar sınır kapısını ele geçirmek için dün gece çok sert bir saldırı düzenlediği belirtildi. Kobanili Kürt yetkililer, örgütün şu an için geri pü

IŞİD’in üç taraftan kuşatma altında tuttuğu Kürt kenti Kobani’nin şu an dünyaya açılan tek noktası olan Mürşitpınar sınır kapısını ele geçirmek için dün gece çok sert bir saldırı düzenlediği belirtildi. Kobanili Kürt yetkililer, örgütün şu an için geri püskürtüldüğünü anlattı.

‘Takviye güçle geldiler’

Kobani kantonunun dışişleri yetkilisi İdris Nassan, örgütün dün gece güney ve batıya doğru itildiğini söyledi. Ancak Nassan Reuters’a yaptığı açıklamada bunun nihai bir durum olmadığının altını çizdi: ”Bu gece bir daha deneyecekleri kesin. Dün gece takviye güçler ve yeni tedarikle geldiler; bastırıyorlar.”

Reuters: Büyük darbe olur

Peşmerge güçlerinin Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) destek vermek için Türkiye üzerinden Kobani’ye geçmesi hala beklenirken, Reuters, ”Sınır kapısının kaybedilmesi, kenti savunan savaşçılar ve hala orada olan sivillere büyük bir darbe vuracaktır” yorumunu yaptı.

40 günde 815 kişi öldü

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, Kobani’de 40 gündür süren çatışmalarda 815 kişi hayatını kaybetti. Gözlemevi, 302 YPG savaşçısının, 481 IŞİD militanının, başka örgütlerden 10 kişinin, 21 sivilin ve YPG’ye mühimmat taşıyan bir gönüllünün ölümünü teyit ettiğini açıkladı.

 

Kaynak: diken