Kobanide Peşmerge Kalmadı

Kobanide Peşmerge Kalmadı

Altı ay önce Kobani'ye gönderilen peşmergeler, görevlerini tamamlayıp silah ve teçhizatlarıyla birlikte Suriye'den ayrıldı.

Kuzey Irak Kürt Yönetimi, Türkiye’nin geçiş izni vermesiyle 28 Ekim 2014 tarihinde 150 kişilik ilk peşmerge grubunu, PYD'ye destek amacıyla Şanlıurfa'nın Suruç İçesi'ne komşu olan Kobani’ye göndermişti.
Bu tarihten itibaren belirli aralıklarla toplamda 4 grup halinde Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan peşmergelerin geri dönmesi için Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından karar alındı.
Alınan karar doğrultusunda Kobani’de bulunan dördüncü ve son grup olan 112 kişilik peşmerge, midibüslerle Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan geçirilerek Suruç'a geçti. Peşmergeler, daha sonra zırhlı polis araçları eşliğinde götürüldüğü Şanlıurfa GAP Havaalanı'ndan uçakla Erbil’e döndü.
Kobani'den ayrılan peşmergelerin silah ve teçhizatları ise dün gece saatlerinde Suruç'taki Mürşitpınar yolunda bulunan Çukobirlik’teki 6 TIR'a yüklenerek özel hareket polislerinin de yer aldığı zırhlı araç eskortu eşliğinde Habur Sınır Kapısı'na hareket etti.