Kobani'de kritik Till Şeir tepesi YPG'ye geçti

Kobani'de kritik Till Şeir tepesi YPG'ye geçti

Kobani'deki YPG güçleri, koalisyonun yoğun hava saldırıları sonrasında kasabanın batısındaki Till Şeir tepesini IŞİD'den geri aldı. IŞİD zaman zaman Mürşitpınar kapısının Suriye tarafına havan topu atıyor.

Al Jazeera'ya konuşan, PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo, dünkü hava saldırıları sonrası Kobani’nin batısındaki Tel Şeir bölgesinin YPG’nin eline geçtiğini söyledi.

 

IŞİD’in kasabanın doğu tarafında bulunan sanayi bölgesine çekildiğini vurgulayan Kurdo, telefon vericilerinin bulunduğu bölgenin en yüksek tepesi Mıştenur'un hala IŞİD'in elinde olduğunu söyledi.

Kurdo, “Kentte zaman zaman çatışmalar oluyor. Ancak diğer günlere göre durum nispeten daha sakin” dedi.

Kasabanın doğusundaki sanayi bölgesinden ve Türk sınırına yakın mahallelerden zaman zaman silah sesleri gelirken, IŞİD kasabaya yönelik havan bombardımanını sürdürüyor.

Koalisyon güçlerine ait uçaklar da bölgenin üzerinde keşif uçuşu yapıyor, ancak IŞİD hedeflerine yönelik bugün herhangi bir saldırı gerçekleştirilmedi.

 

Peşmergenin gelişi

Bu arada Kurdo, Irak Kürt parlamentosunun peşmergenin Kobani’ye gönderilmesini onaylamasının ardından gelecek yardımı en kısa zamanda beklediklerini söyledi ve  gelecek peşmerge birliklerinin sahip olacağı askeri ekipmana göre çatışmanın gidişatını nasıl etkileyeceklerini de göreceklerini sözlerine ekledi.

Pazar akşamı ABD uçakları, Kobani'yi savunan YPG güçlerine havadan silah, mühimmat ve ilaç yardımı attı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da 20 Ekim Pazartesi sabahı yaptığı açıklamada, peşmergenin destek için Kobani’ye geçişine yardımcı olduklarını söyledi. 

IŞİD'in Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kürt kasabası Kobani'ye yönelik saldırıları 16 Eylül'de başladı. Bir süredir ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri havadan Kobani ve çevresindeki IŞİD hedeflerini vuruyor.