Kobani'de IŞİD komutanları öldürüldü

Kobani'de IŞİD komutanları öldürüldü

Kobani'de gece boyu devam eden sokak çatışmalarında IŞİD’in iki üst düzey komutanı Ali Ensar ve Muhammed Mısri öldürüldü. Kentin güneydoğusunda YPG güçleri kısmı ilerleme sağladı.

Al Jazeera'ye konuşan YPG kaynakları, çatışmaların gece boyunca Kobani’nin (Aynel Arab) doğu ve güneydoğu tarafında yoğunlaştığını söyledi.

Sokak çatışmalarında IŞİD’in iki üst düzey komutanı Ali Ensar ve Muhammed Mısri öldürüldü. 

Koalisyon uçakları gece boyunca Kobani’nin iki bölgesine hava saldırısı düzenledi. Saldırılar Kobani’nin doğusunda bulunan belediye meydanına yakın bir noktaya yapıldı.

PYD kaynakları, IŞİD’in Kobani’nin merkezine gece boyu havan saldırısı düzenlediğini, ancak uluslararası koalisyonun hava saldırılarının ardından havan atışlarının durduğunu ve sabah saatlerinden itibaren Kobani’nin nispeten sakin olduğunu belirtti.

Kaynaklara göre, Mıştenur Tepesi’nde ve Kobani’nin batısındaki mevzilerde önemli bir değişiklik yok.

Bu arada Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Kobani’de çatışmaların başlamasından bu yana 1153 kişinin öldüğünü açıkladı. Ölenlerin 712’si IŞİD, 398’i ise YPG mensubu.

Peşmerge ve ÖSO'dan destek

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Kobani'de IŞİD'e karşı savaşmak üzere gönderilen peşmergeler bir kaç hafta önce Urfa'da iki günlük beklemenin ardından Kobani'ye girmişti.

Araçlar Kobani'ye beşli gruplar halinde ve Yumurtalık köyü üzerinden geçmişti.

ÖSO tarafından kasabaya gönderilen yaklaşık 200 kişilik grup da IŞİD’e karşı cephede savaşıyor.

ÖSO mensupları bölgenin doğu, güney ve batı cephelerinin hepsinde IŞİD’e karşı mücadele veriyor.