Kobani'de en ağır darbe vuruldu

Kobani'de en ağır darbe vuruldu

Kobani'den gelen son dakika haberlere göre IŞİD emiri öldürüldü örgütün en ağır darbeyi aldığı Kobani'de son durum.

obani'den gelen son dakika haberler IŞİD cephesinden oldu, en ağır darbeyi yiyen örgüt 25 militanını ve bir emiri kaybetti işte Kobane son durum.
Kobani'de dün akşam başlayan ve bu sabahta hız kesmeyen şiddetli çatışmaların IŞİD'e bilançosu ağır oldu. IŞID'in Kobani emiri öldürüldü. 
Kobani'de IŞİD'e ilk darbe dün gece vuruldu. Kürt güçlerinin düzenlediği saldırılar sonucu 8 IŞİD militanı öldürüldü. 
IŞİD EMİRİ BOMBARDIMANDA ÖLDÜ

IŞİD'i yıkan asıl darbe ise bu sabah ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarından geldi. Sabah Kobani'ye saldırı düzenleyen uçaklar 16 IŞİD militanı ile Kobani emirini öldürdü. 
kobani-işid-emiri.jpg
Peşmerge Güçleri Komutanı Kaptan Şerwan Spindareyi, koalisyon güçlerinin IŞİD’in 4 mevzisine yoğun hava saldırısı düzenlediğini ifade etti.
Komutan, Peşmerge Güçleri ile YPG savaşçılarının hava saldırılarıyla eşzamanlı olarak harekete geçtiğini belirterek, “Saldırılarda örgütün emiri olan Cundullah Çiçani ve 15 IŞİD’li öldürüldü” dedi.
IŞİD ÇEKİLİYOR

Şerwan Spindareyi, koalisyon güçlerinin desteğiyle birkaç mahalleyi kurtararak, bölgede ilerleme sağladıklarını ve IŞİD’lilerin geri çekilmeye başladığını kaydetti.
IŞİD'İN KOBANİ BİLANÇOSU

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR),  geçen 3 aylık zaman diliminde IŞİD örgütünün bin 400 kayıp verdiğini açıkladı.
Raporda, IŞİD saldırılarında 471 YPG elemanı ile 17 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçısının öldüğü bilgisi de verildi. 
SAVAŞ 3 AYINI BİTİRMEK ÜZERE

IŞİD, 14 Eylül’de Rojava’nın Kobani kentine saldırılara başlamıştı. Binlerce Kobanili Kürt, saldırılardan kaçıp Urfa’nın Suruç ilçesine sığınmıştı.

Koalisyona ait savaş uçakları, 28 Eylül’den bu yana Kobani’deki IŞİD unsurlarını bombalıyor.
31 Ekim’de Kürdistan Peşmerge Güçleri’nden 150 kişilik birlik, ağır silahlarla Kobani’ye girmişti. 2 Aralık’ta görev değişimi yapan peşmerge, ikinci bir 150 kişilik birlikle Kobani’de savaşmaya başlamıştı.
Kobani’de IŞİD’le savaşı, 3’üncü ayını doldurmak üzere.