Kobani'de çatışmalar gittikçe yoğunlaşıyor

Kobani'de çatışmalar gittikçe yoğunlaşıyor

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Kobani'nin (Ayn el Arap) kenar mahallelerinde yoğunlaştı.

Ağır silahların kullanıldığı çatışmalarda, IŞİD saldırılarını kent merkezine yoğunlaştırırken, Suriye tarafından yükselen dumanlar Suruç'un sınıra yakın bölgelerden de gözlendi.
Mürşitpınar Sınır Kapısına yakın sınır hattı boyunca evlerin damlarına ve tepelere çıkanlar ise yükselen dumanları, hareket eden araçları ve patlama seslerinin geldiği alanları birbirine gösterdi.
Çatışmaların sürdüğü Kobani'den kaçan bir grup Suriyeli Kürt de Büyük Kendirci köyünün sınır hattındaki tellerin arkasında araçlar ve hayvanlarıyla bekleyişlerini sürdürüyor.
Bu arada önlemlerini artıran güvenlik güçleri, sınır hattına Türkiye tarafından kimseyi yaklaştırmazken, toplananların dağılması için havaya uyarı ateşi aştı. Sınır hattının Türkiye tarafında kalabalığın da arttığı gözlendi.
Yumurtalık kavşağındaki gazetecilerin bulunduğu Kobani'yi gören tepeye de sadece basın mensupları alınmaya başladı. Gazeteci ve canlı yayın araçlarının bulunduğu mevki geriye biraz daha geriye çekilirken, askerlerin de çevresinde önlem aldığı görüldü.
Kaynak: AA