Kobani son durum! ÖSO'dan flaş IŞİD iddiası!

Kobani son durum! ÖSO'dan flaş IŞİD iddiası!

Kobani'deki son durumu aktaran Rakka Devrimcileri Saha Komutanı İbrahim, ÖSO ve peşmerge destekli YPG'nin, Kobani'nin yüzde 90'ında denetimi sağladığını açıkladı...

Rakka Devrimcileri Saha Komutanı Ebu İbrahim, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) vepeşmerge destekli YPG güçlerinin Kobani'nin (Ayn el Arap) yüzde 90'ında denetimi sağladığını ileri sürdü.

İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD'in, 2 ayı aşkındır devam eden çatışmalarda büyük kayıp verdiğini belirtti.

"TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ"

Çatışmaların Kobani çevresinde sürdüğünü vurgulayan İbrahim, şöyle konuştu:
"ÖSO ve peşmerge destekli bazı Kürt gruplar, Kobani'nin yüzde 90'ında denetimi sağladı. Şu anda kent merkezinde herhangi bir çatışma yok. İlçenin önemli bölümü terör örgütünden temizlendi. Kobani'nin doğusundaki sanayi bölgesi ile bir kontrol noktası Kürtlerin denetimine geçti."
IŞİD'e karşı ilerleyişlerinin devam ettiğini aktaran İbrahim, çatışmaların kent dışına kaydığını vurguladı.

"KOBANİ'YE GELENLERİN ÇOĞU ÖLDÜ"

Bölgedeki yerel aktivistlerden Mustafa Ebu Reşit de ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Kobani dışındaki IŞİD mevzilerini bombaladığına işaret etti.

Terör örgütünün Kobani'de büyük zayiat verdiğini savunan Reşit şunları kaydetti: "IŞİD, Rakka ve Deyru'z Zor'dan getirdiği militanlarla Kobani'ye saldırdı. Kobani'ye gelen militanların çoğu hayatını kaybetti. Bu durum ise IŞİD'in denetimindeki halkın tepkisini çekti" ifadelerini kullandı.

IŞİD'TEN 25 MİLİTANIN İNTİKAMI İÇİN AĞIR SALDIRI

Diğer yandan Kobani’de IŞİD’in dün verdiği ağır kayıplardan sonra ağır silahlarla saldırıya geçtiği, Kürt güçleriyle koalisyona ait savaş uçaklarının da karşılık verdiği bildirildi.
 
Kobani sınırında bulunan Rûdaw muhabiri Ömer Kalo, IŞİD mensuplarının akşam saatlerinde kentin doğu ve güney cephelerinde yoğun saldırıya geçtiğini söyledi. IŞİD’in farklı ağır silahlarla saldırıya geçtiği, Kürt güçleri ve koalisyona ait savaş uçaklarının da sert karşılık verdiğini bildirildi. Kürt güçlerinin bu çapta bir çatışmayı beklediklerini çünkü dün gece IŞİD’in 25 kayıp verdiğini belirtildi.

"IŞİD SAVUNMA POZİSYONUNA ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI"

YPG Basın Merkezi, Kobani'de dün yaşanan çatışmaların sonuçlarını açıkladı. Basın Merkezi, “YPG/YPJ savaşçılarımızın vurduğu darbelerle savunma pozisyonuna çekilmek zorunda kalan çete gruplarına yönelik düzenlenen eylemlerimiz devam etmektedir” dedi.

Doğu cephesinde önceki gece düzenlenen saldırılarda darbe alan örgütün tümüyle savunmaya geçtiğini belirten YPG, “Dün gece bu cephede bazı küçük çaplı çatışmalar yaşanmış, çatışmaların sonucu tespit edilememiştir” diye belirtti.

YPG, güney cephesindeki çatışmalara ilişkin de şunları bildirdi: “Güney cephesinde güçlerimiz çetelerin işgal ettiği noktalara yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Saldırı sonucunda 4 nokta daha kurtarılmış ve çeteler bu alandan püskürtülmüş, güçlerimiz bir kademe daha ilerlemiştir. Bu alanda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüş, çetelere ait 4 adet kaleşnikof ve 4 adet raxt güçlerimizin eline geçmiştir.”

YPG'DEN AFRİN VE NUSRA AÇIKLAMASI

YPG Afrin Komutanlığı, üç gün önce Cephet El Nusra ile bazı silahlı grupların, Halep Afrin arasında kalan Nible ve Zehra köylerine yönelik başlattığı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Nusra grubu ile yanında yer alan bazı silahlı gruplarla Nible ve Zehra köylerindeki rejim güçleri arasında başlayan çatışmalarda hiçbir güce karşı değiliz, hiçbir grubu da desteklemiyoruz” dedi. YPG çatışmalar başladıktan sonra bazı basın-yayın organlarının YPG ve Afrin Kantonu’nun hedef gösterdiğine de dikkat çekti. Açıklamada “Bu yönlü haberlerin tümü yalan” denildi.