Kobani son durum! IŞİD bu kez çakıldı kaldı!

Kobani son durum! IŞİD bu kez çakıldı kaldı!

Rojava’nın Kobani kentini işgal etmek amacıyla yaklaşık 3 aydır saldıran IŞİD örgütünün, çevre kentlerden sürekli takviye gelmesine rağmen ilerleyemediği, bazı noktalarda da geri çekildiği bildirildi.

Kobani’de IŞİD mensuplarıyla Kürt güçleri arasında bugün şiddetli çatışmalar yaşanırken, koalisyonun savaş uçakları da hava operasyonu yapıyor. Rûdaw’a konuşan Kobani Kantonu Dış İlişkiler Konseyi Başkan Vekili İdris Nehsan, sokak çatışmaları ile karşılıklı top ve roket ateşinin, sabahın erken saatlerinde başladığını söyledi. Nehsan, “Peşmerge Güçleri toplarla, YPG savaşçıları da sokak aralarında hafif silahlarla teröristlere karşı saldırıya geçti” dedi.
 
Kanton yetkilisi, peşmergelerle YPG arasında tam bir uyum olduğunu, bunun sürekli saldırı imkanını yarattığını anlattı.

YOLLAR AÇIK! IŞİD'E TAKVİYELER SÜRÜYOR!
 
İdris Nehsan, IŞİD’e Rakka, Halep, Tel Abyad ve Münbiç’ten yeni eleman ve silah gelen anayolun açık olduğunu ve takviyenin sürdüğünü aktardı.
 
Yetkili ayrıca, günde onlarca Kobanili sivilin kente döndüğünü ve kontrol altındaki yerlere yerleştirildiğini de sözlerine ekledi.
 
Rûdaw’a dün konuşan Peşmerge Güçleri Komutanı Şerwan Mihemed Spindareyi, hava saldırısında, Halep’ten Kobani’ye takviye getiren 6 Hummer marka aracın imha edildiğini aktarmıştı.
 
Komutan, saldırı sonucu, 2’si emir, 14 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirmişti.

YPG: ÇETELERE KARŞI ÜSTÜNLÜĞÜMÜZ HER GÜN ARTIYOR

YPG Basın Merkezi Kobani'deki çatışmalara dair yaptığı açıklamasında, “YPG/YPJ savaşçılarımızın Kobanê genelinde çetelere karşı sağladığı üstünlük her geçen gün daha da artmaktadır. Dün gece güney ve doğu cephelerinde çete gruplarıyla güçlerimiz arasında yer yer küçük çaplı çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalardaki ölü veya yaralı çete sayısı netleştirilememiştir” dedi.

ÜRDÜN KRALI ROJAVA KÜRTLERİ İÇİN SİLAH İSTEDİ

Ürdün Kralı 2’nci Abdullah, IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonun, Rojava’da savaşan Kürt güçlerine silah göndermesi gerektiğini söyledi. Amerikan medya grubu BBS’e konuşan Ürdün Kralı, IŞİD örgütünün tüm dünya için tehdit olduğunu ifade etti. 2’nci Abdullah, Irak ve Suriye’deki IŞİD saldırılarına değinerek, “Uluslararası koalisyonun, Suriye’de IŞİD’le savaşan Kürt güçlerine silah ve cephane göndermesi gerekir” dedi.