Kobani son dakika sınırda büyük patlama

Kobani son dakika sınırda büyük patlama

Kobani savaşında sınırda çok büyük bir patlama olduğu CNN Türk tarafından son dakika olarak duyuruldu, patlamanın sebebi bilinmiyor işte son durum.


KOBANİ'den siyah dumanlar yükseliyor, gelen son dakika habere göre Türkiye sınırına yakın bölgede büyük bir patlama oldu. 

Şiddetli patlamanın Mürşitpınar Sınır kapısı yakınlarında olduğu bildirilirken CNN Türk tarafından son dakika olarak duyurulan patlamanın sebebi henüz bilinmiyor.

IŞİD bir çok kez bu bölgeye intihar saldırısı düzenlemişti, ABD uçakları ise havadan bombardıman yapıyordu. Haliyle patlama hangisinin sonucunda oldu bilgi yok. Gelen haberler son 10 gün içindeki en büyük patlamanın kayıtlara geçtiği yönünde. 

ABD BİR DAHA VURDU

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri dün gecesi IŞİD'e yönelik en ağır bombardımanı yapmıştı. Bugün uçaklar bir kez daha IŞİD mevzilerini vurdu.

Sabah saatlerinde Kobani'nin (Aynul Arab) güneybatısına büyük bir bombardıman yapıldı. Uçaklar bu bölgelerde şehrin uzağındaki IŞİD mevzilerini bombalıyor. Uçaklar Kobani’nin üzerinden uçmaya devam ediyor. IŞİD zaman zaman kente havan topları atıyor.