Kobani son dakika Peşmerge niye giremedi?

Kobani son dakika Peşmerge niye giremedi?

Kobani için gözler Peşmerge'de ancak gelen son dakika haberlere göre henüz Kobane'ye girmediler. Kobani son durumu ve Peşmergeyle ilgili son gelişmeler.

 

KOBANİ'de kızılca kıyamet koparken Peşmerge hala Türkiye'de bekliyor. 2 gün önce gelen Peşmerge güçleri Suruç'ta bulunuyor. Kobani'ye giden ÖSO mensupları ise 3 cephede savaşmaya başladı. 

Dün sadece 10 kişilik bir Peşmerge grubu Kobani'ye geçmişti. 

Kobani’de IŞİD'e karşı savaşmak için Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin gönderdiği peşmergelerin Suruç’taki bekleyişleri sürüyor. Önceki gün gelen peşmerge birlikleri Çukobirlik'in Suruç’taki depo binasında bekletiliyor.

Peşmerge grubuna ait 2 tanker bugün yakıt ikmali yaptı. Polis ekipleri, ikmal sırasında çevrede güvenlik önlemi aldı.

HAZIRLIK YAPIYORUZ GEÇECEĞİZ

Petrol istasyonunda benzin alırken, peşmergelere Türkçe rehberlik eden ve güvenlik nedeniyle ismini açıklamayan kişi, açıklamalarda bulundu. 

Bekletildikleri yerde durumlarının iyi olduğunu ve morallerinin yerinde olduğunu belirten rehber, “Kobanê’ye geçmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Moralimiz son derece yüksek. Halkımıza birkaç gün içerisinde müjdeyi vereceğiz” dedi.

Söz konusu kişi Kobanê’ye ne zaman geçeceklerine ilişkin ise, güvenlik nedeniyle bilgi veremeyeceklerini söyledi.

10 KİŞİLİK PEŞMERGE GERİ DÖNDÜ

Dün sınırı geçerek Kobani'ye giden 10 peşmerge komutanının burada PYD temsilcileri ile bir araya gelerek peşmergenin konumlanacağı bölgeler üzerine görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Peşmergenin sınırı geçmesinin ardından Kobani'de güvenli bölge olarak belirlenen kentin batısındaki 3 ayrı noktaya konumlanacağı ve burada YPG güçlerini eğitmesi konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Yapılan görüşme sonrası akşam saatlerinde yeniden Türkiye'ye dönen heyetin peşmergenin uygun zemin ve şartların oluşması ile Kobani'ye geçeceğini ifade edildi. Ancak bunun ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin bilgi verilmedi.

200 KİŞİLİK ÖSO SAVAŞTA

Kobani’deki kaynakların aktardığı bilgilere göre, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kasabaya gönderilen yaklaşık 200 kişilik grup IŞİD’e karşı cephede aktif olarak savaşmaya yapmaya başladı.

ÖSO mensupları bölgenin doğu, güney ve batı cephelerinin hepsinde IŞİD’e karşı savaşıyor.

KOBANİ'DE SON DURUM

Kobani’deki Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) ait hedefler koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları tarafından vurulmaya devam ediliyor. Sabah saatlerindeki saldırıda kasabanın doğusundaki IŞİD hedefleri vuruldu.
 

KESKİN NİŞANCILAR SIK SIK ATEŞ ETTİ

47 gün önce Telabyad ile Carablus'tan yola çıkan ve güzergahındaki yüzlerce köyü ele geçirip binlerce Suriyeli'nin sınırı aşarak Türkiye'ye sığınmasına neden olan IŞİD militanlarının Kobani'de YPG güçleri ile çatışması sürüyor. Birkaç gündür aralıklarla çatışmaların olduğu Kobani'de, dün akşam başlayan hareketlilik bugün de devam etti.

 

kobani-son-dakika.20141031133202.jpg

2 gün önce sınırı geçerek YPG ile birlikte IŞİD'e karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu mensuplarının da yer aldığı çatışmaların adresi olan Kobani'de, sabah saatlerinden itibaren sık sık keskin nişancıların ateş ettiği de duyuldu.

Kobani'deki yüksek binalara konuşlanan IŞİD mensubu keskin nişancıların, uzun menzilli suikast silahı kanas ile ateş açması dikkat çekerken; YPG ve ÖSO güçleri ise sık sık doçkalar ile karşılık veriyor.

IŞİD PYD'NİN NEFESİNİ KESECEK BÖLGEYİ VURDU

Bu arada IŞİD militanlarının YPG'nin dış dünyayla bağlantısını kesmek için ele geçirmeyi hedeflediği Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki bölgeyi önceki günlerde olduğu gibi yine havan mermileri ile ateş altına aldı. Sık sık Kobani'nin doğu ve güneyinden sınır kapısının bulunduğu bölgeye atılan havan mermilerinden 2'si ise sınırı aşarak Türkiye topraklarına düştü.
 

kobani-son-dakika-alevler-yükseliyor.jpg

ALEVLER TÜRKİYE'DEN GÖRÜLDÜ

ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları bugün de IŞİD mevzilerine yönelik bombardımanını sürdürdü.

kobani-son-dakika-işi̇d-saldiriyor.jpegSaat 12.00 sıralarında Kobani semalarında sesi duyulan savaş uçağı kısa süre sonra ilçe merkezindeki bir noktayı bombaladı. Büyük gürültüye yol açan patlamanın ardından oluşan alev topu ile yoğun duman Türkiye tarafından da görüldü.