Kobani Son dakika IŞİD Kenti AteşeVerdi

Kobani Son dakika IŞİD Kenti AteşeVerdi

KOBANİ 'den gelen son dakika haberlere göre IŞİD kentte ağır silahlarla saldırıya geçti evleri ve dükkanları ateşe verdi. Yeni bir peşmerge grubu da bugün Türkiye üzerinden Kobani'ye geçti. İşteKobane kentindeki son durum.

KOBANİ 'den gelen son dakika haberlere göre IŞİD kentte ağır silahlarla saldırıya geçti evleri ve dükkanları ateşe verdi. Yeni bir peşmerge grubu da bugün Türkiye üzerinden Kobani'ye geçti. İşteKobane kentindeki son durum. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından gönderilen üçüncü peşmerge birliği, Suriye'nin Kobani (Kobane) ilçesine geçti.

Irak'ın Erbil kentinden özel uçakla GAP Havaalanı'na gelen ve bir süre burada bekleyen peşmerge grubu, otobüsle Suruç ilçesine hareket etti. Birlik, güvenlik önlemi altında Yumurtalık mevkisinden Kobani'ye gitti. 
peşmerge-kobani.20150116145447.jpgKobane 'deki ikinci peşmerge birliğinin ise önümüzdeki günlerde Erbil'e dönmesi bekleniyor.

IŞİD KOBANİ'YE ATEŞE VERDİ

Rojava’nın Kobani kentinde IŞİD örgütü ağır silahlarla saldırıya geçerken, evleri ve dükkanları ateşe veriyor.

Kobani Kantonu Savunma Bakanı İsmet Şeyh Hesen, doğu cephesinde IŞİD’in saat 04:00 sıralarından Mıştenur Tepesi ve Kaniya Kurda mahallesinden, tank ve Hummer marka araçlarla saldırıya geçtiğini söyledi.

YPG’nin saldırıya cevap verdiğini dile getiren Hesen, çıkan çatışmalarda çok sayıdaIŞİD mensubunun öldürüldüğünü kaydetti.

Hesen, IŞİD’in, kentin doğusunda çok sayıda ev ile işyerini ateşe verdiğini iletti.

isid-hava.20150116142223.jpg

KOALİSYON UÇAKLARINDAN KOBANİ'YE OPERASYON

Koalisyon uçakları ise, dün akşam ve bu sabah Kobani’de örgüt mevzilerine operasyon düzenledi.

IŞİD'İN BOMBA YÜKLÜ ARACI PATLATILDI

Peşmerge Güçleri komutanlarından Amid Reşid Zebari ise, IŞİD’in bu sabah doğu cephesinde bomba yüklü bir aracı patlattığını söyledi.

Peşmergelerin IŞİD’e ağır silahlarla saldırdığını aktaran Zebari, çatışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi. Kobani’de 5’inci ayına giren savaşta Peşmerge Güçleri, Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) destek amacıyla kentte bulunuyor.

Kobani’deki 2. Peşmerge Birliği’yle görev değişimi yapacak olan 3'üncü birliği, dün akşam Erbil'den Urfa’ya geçmişti.

2. Peşmerge Birliği, 28 Ekim’de Kobani’ye giden 1. Peşmerge Birliği'yle görev değişimi yapmıştı.

IŞİD'e karşı savaşan ilk Peşmerge Güçleri birliği de görevini yeni birliğe devrederek, 4 Aralık’ta Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’e dönmüştü.

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu,22 Ekim’de yaptığı oturumda, Peşmerge Güçleri'nin Kobani'ye gönderilmesini onaylamıştı.
IŞİD MEVZİLERİNE HAVA SALDIRISI

Irak Savunma Bakanlığı, savaş uçaklarının Enbar ve Samarra’da IŞİD menvzilerine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarının görüntülerini yayınladı.

Irak Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, hava saldırılarının hedefleri vurarak IŞİD’e büyük darbe indirildiğini belirtildi.

isid-hava-1.20150116142515.jpgAçıklamada, örgüte büyük zayiat verildiğini ve çok sayıda IŞİD’linin öldürüldüğünü ifade edildi.

IRAK'TAKİ IŞİD İLE ÇATIŞMALARDA SON DURUM

ŞENGAL : Peşmerge Güçleri, Şengal’de sabah saatlerinde saldırıya geçen IŞİD örgüte ağır silahlarla karşılık verdi.

Rudaw’a Konuşan Peşmerge Güçleri Komutanı Binbaşı Rakip Mızuri, bu sabah saat 09:30 dolaylarında IŞİD mensupların Şengal’in Berberoj Mahallesi ve etrafındaki tepelere saldırdığını belirtti.

Binbaşı Mızuri, Peşmerge Güçleri’nin ağır silahlarla örgüte karşılık verdiğini söyledi. Çatışmaların devam ettiğini aktaran komutan Mızuri, 2 IŞİD’linin etkisiz hale getirildiğini ve 12’sinin de yaralandığını ifade etti. IŞİD’e havan topuyla karşılık veren Peşmerge Güçleri’nin ise herhangi bir zayiat vermediği öğrenildi.
pesmerge-3.20150116142646.jpg 
PEŞMERGE KOMUTANI TOPRAĞA VERİLDİ

Türkiye’de tedavi gördüğü hastanede ölen Peşmerge Komutanı Tümgeneral Tahir Haci Derbaz, memleketi Zaho’da toprağa verildi.

Tümgeneral Tahir Haci Derbaz, 17 Aralık 2014 günü Musul’un Zumar nahiyesine yapılan operasyonda IŞİD’le girdiği çatışmada ağır yaralanmıştı. Peşmerge Komutanı, ertesi gün Ankara’daki bir hastaneye kaldırılmıştı.

63 yaşında olan peşmerge komutanı Haci Tahir, 12 Ocak’ta Türkiye’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

tunus-lutfi-bin-cedo.jpg
"IŞİD'E GİTMEK İSTEYEN 9 BİN KİŞİYİ ENGELLEDİK"
 
Tunus İçişleri Bakanı Lutfi Bin Cedo, radikal gruplara katılmak üzere Tunus’tan Suriye’ye gitmek isteyen 9 bin kişiyi engellediklerini açıkladı.

Londra merkezli Arapça yayın yapan Şark El Awsat gazetesinin haberine göre, Terörle Mücadele Konferansı’na katılan Tunus İçişleri Bakanı Lutfi Bin Cedo, geçen yıl Suriye’ye gitmek isteyen 9 bin dolayında genci engellediklerini ifade etti.

13-17 YAŞ ARALIĞI EN FAZLA ŞİDDET EĞİLİMİ OLAN GRUPLAR...

Tunus’ta yapılan araştırmalara göre, 13 ile 17 yaş arasındaki gençler, en fazla şiddet eğilimi olan gruplar olarak ne çıkıyor.

Tunus Başbakanı Mehdi Cuma, daha önce 3 bin dolayında Tunuslu’nun Suriye’de radikal gruplar arasında yer aldığını belirtmişti.

Tunuslu komutanlarının verdiği bilgiye göre, Suriye’de IŞİD içinde yer alan ve kendi ülkesinde kamu kurumlarına yönelik saldırılar düzenlemek amacıyla gönderilen 70 Tunuslu’nun yakalandığını bilgisini vermişti. Yakalanan IŞİD’lilerin suçunu itiraf ettiği ifade edildi.