Kobani Düşmek Üzere İddiası

Kobani Düşmek Üzere İddiası

Kobani'de savaşın yönü yeniden kritik öneme sahip Mürşitpınar sınır kapısına döndü gelen son dakika habere göre IŞİD 1 kilometre mesafede.

KOBANİ'de çatışmalar yeniden şiddetlendi, IŞİD yönünü kritik öneme sahip Mürşitpınar sınır kapısına çevirdi gelen son dakika haberlere göre 1 kilometre mesafeye kadar geldi işte Kobane'de son durum.

 

Terör örgütü IŞİD, Kobani'deki Mürşitpınar sınır kapısına yönelik ağır bir saldırı başlattı. Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberlere göre IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar yeniden şiddetlendi. 

 

MÜRŞİTPINAR'A HAVAN MERMİLİ SALDIRI

 

Kobani'deki kritik öneme sahip Mürşitpınar sınır kapısının denetimini sağlamaya çalışan IŞİD, bölgeye havan mermisi attı. Saldırı sonrası yükselen duman Suruç ilçesinden de görüldü. 

 

Yerel kaynaklar, IŞİD güçlerinin kapıya yaklaşık 1 kilometre mesafede olduğunu ve iki grup arasındaki sokak çatışmalarının devam ettiğini belirtti.

 

 

Bu arada güvenlik güçleri, Mürşitpınar Mahallesi yakınındaki araziye havan düşmesi üzerine sınırdaki önlemlerini artırdı. 

 

MÜRŞİTPINAR KAPISI DÜŞERSE KOBANİ GİDER

 

Mürşitpınar sınır kapısı Kobani savaşında en kritik nokta. Bu kapıyı elinde tutan Kobani'ye sahip oluyor. IŞİD kapıyı alarak Kobani'yi dört bir yandan kuşatıp düşürmek istiyor. Mürşitpınar saldırılarında başarılı olursa da Kobani'yi ele geçirmesi an meselesi olur.

 

 

 

 

 

TÜRK BAYRAĞINI VURMAYA ÇALIŞTILAR

 

ANF ajansının haberine göre IŞİD Mürşitpınar kapısına yönelik bugün 14.45'ten itibaren 5 ayrı saldırı yaptı. İddiaya göre IŞİD güçleri saldırılar sırasında sınır kapısının yan tarafında bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin üzerindeki Türk bayrağını da hedef aldılar. 

 

Halen saldırıların devam ettiği sınır kapısının bulunduğu bölgede binaların camları kırıldı.

 

KOBANİ HARAP OLDU

 

IŞİD ile YPG savaşının 1 ayı devirdiği Kobane tamamen harabeye dönmüş durumda. Anadolu Ajansı kentin bir bölümünü fotoğrafladı, Kobani'den geriye bir enkaz yığını kalmış durumda.