Kobani Bahanesiyle Ülkeyi Yaktılar : 12 Ölü

Kobani Bahanesiyle Ülkeyi Yaktılar : 12 Ölü

Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto etmek için dün başlayan şiddet eylemleri bir çok kentte bugün de devam ediyor...

Öğle saatlerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde olaylar çıktı.

 

MUŞ'TA 1 KİŞİ ÖLÜDÜ

 

Olaylar akşam saatlerinde de sürdü. Muş'un Varto İlçesi'nde çıkan olaylarda bir kişi yaşamını yitirirken Siirt'in Kurtalan ilçesinde çıkan olaylarda da 2 kişi hayatını kaybetti. Gece saatlerinde son ölüm haberi Batman'dan geldi. Bununla beraber ölenlerin sayısı 9'e yükseldi.

 

Yurt genelinde çıkan olaylarda onlarca kişi yaralandı. Bankalar ve ATM'ler tahrip edildi, Kızılay'a ait araçlar ateşe verildi, onlarca araç yakıldı.

 

SİİRT'TE 2 KİŞİ ÖLDÜ

 

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Kurtalan ilçesine meydana gelen izinsiz gösterilerde, Yusuf Çelik ve Muhdi Erdoğan'ın hayatını kaybettiğini, Necmetin Çelik'in ağır yaralandığını bildirdi. Tutulmaz, vatandaşların sağduyu içerisinde davranıp, evlerine gitmelerini istedi. Kurtalan ilçesinde yaşanan olaylarda yaralanan 10 kişi Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

 

DİYARBAKIR'DA 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da gece çıkan olaylarda 8 kişi hayatını kaybetti.

 

BATMAN'DA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

Batman’da Kobani’ye destek için düzenlenen gösteriler sırasında çıkan olaylarda vücuduna kurşun isabet eden 23 yaşındaki Emrah Demir, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

 

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ALARM

 

IŞİD'in Kobani'de saldıralarını arttırmasının ardından İstanbul'da dün başlayan şiddet gösterileri nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü alarm durumuna geçti, bütün izinler kaldırıldı. Kurban Bayramı tatili için il dışına çıkanlara acil dönüş talimatı verildi.

 

IŞİD'in Kobani'ye bayrak çekmesinin ardından İstanbul'un birçok noktasında protesto gösterileri düzenlendi. Belediye otobüsü, işyerleri ateşe verilirken göstericiler polisle çatıştı. Bir polis açılan ateşle bacağından yaralandı. Gece boyu süren eylemlerin bugün de devam edeceğinin belirlenmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı nedeniyle il dışında tatilde olan persenole sabah saat 08.00'da görevlerinin başında olmaları talimatı verdi.