‘Kobane’yi kurtarmak stratejimizin bir parçası değil’

‘Kobane’yi kurtarmak stratejimizin bir parçası değil’

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Kobane’de yaşananları bir “trajedi” olarak gördüklerini ancak IŞİD’e karşı kurulan koalisyonun Kobane’yi kurtarma gibi bir stratejisinin olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kobane’yi kurtarmanın stratejilerinin bir parçası olmadığını söyledi. Dün Mısır’ın başkenti Kahire’de, Gazze’nin yeniden inşası için düzenlenen bağış konferansında konuşan Kerry, ABD’nin Kobane’de yaşanan “trajedi”den dolayı oldukça endişelendiğini belirtti. Kobane’de yaşananları küçümsemediklerini savunan ABD’li Bakan, bununla birlikte Kobane’nin, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ya da yeni adıyla İslam Devleti’ne (İD) karşı kurulan koalisyonun stratejisini tanımlamadığını ifade etti.

Koalisyonu, IŞİD’e karşı savaşmak üzere tamamen bir araya getirmenin zaman alacağını söyleyen Kerry, koalisyonun ilk odalanması gereken bölgenin ise Suriye değil Irak olduğunu ekledi. Kerry, “Şu anki stratejimiz budur” dedi.

Kerry ayrıca Suriye ve Irak’ta ele geçirdiği bölgelerde halifelik ilan eden IŞİD’e karşı kurulan koalisyona 60’tan fazla ülkenin katılma sözü verdiğini belirtti.

SOL