'Koalisyonu Pensilvanya yönetiyor!'

'Koalisyonu Pensilvanya yönetiyor!'

Eskişehir'de partisinin il kongresinde konuşan Başbakan Davutoğlu "Koalisyon arayışları var. Bu koalisyonları yurt dışından yönetmeye çalışan Pensilvanya var" iddiasında bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Eskişehir'de AK Parti il kongresine katıldı. Davutoğlu yaptığı açıkalamalarla dikkat çekti. 'Ak gençlik gidin o gezideki çapulculara da anlatın onları da AK Gençlik yapın' talimatı veren Davutoğlu "Meydanları bir daha çapulculara ve vandallara bırakmayacağız bu memleket sahipsiz değil" diye de ekledi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Eskişehir'den gelin aldık ama Eskişehir'e gönül verdik. Buraya gelirken tıpkı gelin almaya geldiğimizde olduğu gibi yüreğim kıpır kıpır oldu. 

Demokrasinin ilk mitingini Eskişehir'de yapan Adnan Menderes'e selam olsun. Şehadet şerbetini içerken vakurla duran Hasan Polatkan'a selam olsun.

"ENİŞTENİZ VE EVLADINIZIM"

Enişteniz ama aynı zamanda evladınız olmak bakımından yakınlık dışında tarih silsilesine dikkat çekmek isterim. Buralar Anadolu'da ilk vatan olan topraklar. 

3 gündür Osmanlıca ders olsun dendi diye nerdeyse mezar taşların hakaret etmeye vardılar. Osmanlıca zaten sosyal bilimlerde mecbur diğerlerinde seçmeliydi. Diğer bölümlere de seçme hakkı genişlesin diye osmanlıca aleyhine kampanya başlattılar. 

Mezar taşlarından bile çekiniyorsunuz. Bu toprağın üstündekilere saygınız yok altındakilere de saygınız yok. 

ATATÜRK'ÜN NUTUK'U DA OSMANLICAYDI

Atatürk'ün Nutku da osmanlıcaydı. Eğer onu okuyamıyorsan nasıl mirasına sahip çıkacaksın. 

Ey Kılıçdaroğlu ortaçağ avrupada karanlıktı bizim ortaçağımız vahiyle müjdelenmişti. Git ortaçağı Avrupa'da tenkit et. Bu topraklarda Asrı saadete kimse ortaçağ diyemez. O cahiliyenin bittiği asrı saadetti. Onlar çağdaşlık adına geçmişe hakareti bile mazur görürken biz demokrasi çizgisinde cumhuriyetin 100. yılına fethin 550. yılına ve Malazgirtin 1000. yılına yürüyoruz. 

GEZİ PROVOKASYONU YAPTILAR

Gezi provokasyonlarıyla Türkiye'yi istikrarsızlığa götürmeye çalıştılar. Daha sonra 17-25 Aralık provokasyonlarını yaptılar.. Sonra 6-7 Ekim Kobani olaylarını manüple ettiler. Ama bir tek AK Parti kadrolarını sarsamadılar. 

Emaneti alır almaz hemen kongre kararları aldık. Samsun'dan Erzurum'a Kayseri'den Malatya'ya Balıkesir'den Kırklareli'ne adım adım vatan topraklarını geziyoruz. Milli irade sahipsiz değildir diyoruz. Vatanımızın ve milli iradenin sahibi AK Partidir. Al bayrak ve AK Parti bayrağı bu sabah Van'da şimdi Eskişehir'de dalgalanıyor. 

Türkiye'nin her yerine konuşan yegane parti AK Parti'dir. 

Şimdi sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratmaya çalışıyorlar. Ne cumhurbaşkanımızın ne de cumhurbaşkanlığı makamının yıpratılmasına izin vermeyiz. 

KOALİSYONU PENSİLVANYA YÖNETİYOR

2015'te bir ders daha alacaklar. Şimdiden koalisyon arayışlarına başladılar. Kılıçdroğlu Diyarbakır'd HDP ile koalisyon olabilir dedi. Baktılar ki tek tek başa çıkamıyorlar. Yavaş yavaş birbirlerine yaklaşıyorlar. Bir baktık MHP CHP'den daha çok tek parti dönemine sahip çıkmaya başladı. CHP'den önce MHP cevap veriyor. Koalisyon arayışları var. Bu koalisyonları yurt dışından yönetmeye çalışan Pensilvanya var.

PARALEL YAPI BİLGİLER VERİYOR

Bu paralel yapı Kılıçdaroğlu'na bilgiler sözde belgeler veriyor.Kılıçdaroğlu MİT'e çatmaya çalışıyor. 

Tek tek gelmeyin hepiniz birlikte gelseniz de hepinize demokrasi dersi vermeye hazırız. Yurt dışındaki akıl hocaları ve yurt içindeki işbirlikçileri hep birlikte el ele verseler de hepsini yenmeye ve demokrasi dersi vermeye hazırız. Çünkü bizim yolumuz aşk yoludur biz yorulma bilmeyiz. Onlar Ankara'da nutuk atarken biz vatanı karış karış dolaşırız.