Koalisyon  Güçleri  YPG Bölgesine Asker İndirdi

Koalisyon Güçleri YPG Bölgesine Asker İndirdi

PK'nın Suriye uzantısı YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), sosyal medya kanalıyla yaptığı açıklamaya göre, ABD önderliğindeki koalisyon Rakka yakınlarındaki Tabka yakınlarına havadan asker indirdi.

PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), sosyal medya kanalıyla yaptığı açıklamaya göre, ABD önderliğindeki koalisyon Rakka yakınlarındaki Tabka yakınlarına havadan asker indirdi. Operasyonun stratejik konumdaki Tabka'yı ele geçirmek ve Suriye rejimi güçlerini geriletme amacı taşıdığı belirtiliyor.
Pentagon sözcüsü Adrian Rankine-Galloway da, Tabka Barajı'nın alınması için indirilen güçlerin YPG'li olmadığını, SDG bünyesindeki Suriye Arap Koalisyonu'ndan olduğunu söyledi.
PKK'nın Suriye kolu YPG, DAEŞ'in Rakka'dan çıkarılması için yapılacak ABD destekli operasyonun nisan başında başlayacağını açıklamıştı.
Ankara ise nihai kararın henüz verilmediğini ve operasyonun Türkiye'nin de destekleyeceği diğer güçlerle yapılması gerektiğini belirtmişti.