Koalisyon Görüşmelerinde İkinci Tur Başlıyor

Koalisyon Görüşmelerinde İkinci Tur Başlıyor

Bayram öncesi koalisyon için ilk görüşmeleri yapan Başbakan Davutoğlu, bu hafta partilerin kapısını yeniden çalacak

Hükümet kurma görevini 10 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan alan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hükümeti kurmak için 35 günü var. MHP ilk turda kapıları kapatmış, hem MHP hem de HDP, AK Parti heyetine koalisyon için CHP'yi işaret etmişti.
 Koliasyon turuna 7 Haziran seçimlerinde ikinci parti olan CHP ile başlayan Davutoğlu, 14 Temmuz'da MHP'nin, 15 Temmuz'da ise HDP'nin kapısını çaldı.
 Davutoğlu'nun koalisyon görüşmelerinin ilk turunda en olumlu görüşme CHP ile gerçekleşti. Görüşme sonrasında Ak Parti ve CHP, bir "temas heyeti" kurulması konusunda uzlaştı. Her iki partinin koalisyon görüşmeleri konusunda yapacakları tüm temaslara ilişkin açıklamaların "aynı dilde" olmasını sağlayacak bu heyette, CHP'den Haluk Koç, AK Parti'den ise Ömer Çelik yer alıyor.
MHP KOALİSYONA KAPILARI KAPATTI
 Davutoğlu ve AK Parti heyetinin MHP ile yaptıkları görüşme ise koalisyon açısından CHP'nin tam tersi bir havada sona erdi. MHP Lideri Bahçeli görüşmede, partisinin koalisyonunun tarafı olmaya niyeti olmadığını bir kez daha teyid etti, AK Parti'ye koalisyon için CHP'yi işaret etti. Aksi halde yeniden seçime gidilebileceği mesajını verdi.