KKTC'de ezanlar sussun kampanyası

KKTC'de ezanlar sussun kampanyası

KKTC'de ezanlar sussun kampanyası

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olup Lefke'de avukatlık yapan Feza Güzeloğlu isimli bir avukatın başlattığı kampanya, sosyal medyada taraftar toplamaya çalışıyor.

''ARAP BAĞRILTILARINI DUYMAK İSTEMİYORUZ''

Yeni Akit'in haberine göre; Kampanya için özel afişler bile hazırlandı. "Ezan kutsal değildir gürültü kirliliğine son" ifadeleri taşıyan afişler bastıran grup, "Arap bağırtılarını duymak istemiyoruz" sözleriyle dikkat çekti.

EZAN SESİ KKTC'DE VE TÜRKİYE'DE SUSTURULSUN TALEBİ

Sosyal medyada örgütlenen grup, Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu, İnsan Hakları Kurulu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu gibi kamu kuruluşlarına ortak metinler gönderip, ezanın KKTC ve Türkiye'de susturulmasını istiyor. Sayfasında bürosu ile ilgili bilgilere de yer veren Feza Güzeloğlu, ayrıca kendisine ulaşılabilecek adres ve telefonları da paylaştı.

''SİNİR BOZUCU ARAP BAĞIRTILARI''

Grubun, “Ezanlar Sussun” bildirisinde şu ifadeler yer alıyor: “Ülkemizin her yerinde sürekli duyduğumuz, siniri bozucu hale gelen Arap bağırtıları (ezan) kesinlikle kutsal değildir! Ey Kıbrıs Türkü! Gelin birlik olalım ve susturalım artık şu Arapça bağırtıları inanmış insanlar, kendilerini kandıranlara tepkilerini göstersinler.

İNSANIMIZI ANLAMADIĞI BİR DİLLE ALIKLAŞTIRIYORLAR

Kutsal olduğunu yutturmaya çalışanlara inanmıyoruz ve onların insanımızı, anlamadığı bir dille ‘alıklaştırdığını’ düşünüyoruz. Aylardır süren uyarılarımızın dikkate alınmamasından dolayı kampanya dozajını yükseltiyoruz. Gerekirse uluslararası arenaya taşıyacağız.

ARAP KÜLTÜRÜNÜ DİN DİYE YUTTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

İmam Hatip Okullarının kültürümüzün temeline yerleştirilmiş dinamitler olduğuna inanıyoruz. Arap kültürünü ‘din’ diye yutturmaya çalışanların ülkemizin insanları olmadığını savunuyoruz. Bir an önce bu yanlışlardan vazgeçilmesini istiyoruz.

DİN ADAMLARI YALANCIDIR

Din adamlarının tümü yalancıdır. Dincilik, bonzaiden kötüdür. Gelecekte dincilere yer yoktur. Dinciler insanlığın başının belasıdır. Bütün dinciler iblistir. Vergilerimiz dinci hocalara haram olsun. Ezan bağımsızlığımızın sembolü değildir. Duyarlı herkesi kampanyamıza çağırıyoruz. Aşağıda verilen e-maillere ilgili şikayetlerimizi yapalım. Kampanya paylaşımlarımızla destek olalım."