Kışlada Zehirlenen 70 Asker Hastaneye Kaldırıldı

Kışlada Zehirlenen 70 Asker Hastaneye Kaldırıldı

15 Temmuz’dan sonra Maltepe’den taşınan zırhlı birlik askerleri yemekten zehirlendi. Yaklaşık 70 askerin hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.

15 Temmuz’dan sonra İstanbul Maltepe’den Gaziantep’in İslahiye ilçesine taşınan 2. Zırhlı Tugay personeli, yemekten zehirlendi.15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan karar ile Maltepe’den Gaziantep’in İslahiye ilçesine taşınan 2. Zırhlı Komutan Yardımcılığı personeli gıda zehirlenmesi nedeniyle ilçedeki hastanelere kaldırıldı.

Kusma ve bulantı şikayeti ile hastanelere gelen askerlerin gıda zehirlenmesi yaşadığı sanılıyor. Askerlerin akşam yemeğinde ıspanak yediği ileri sürüldü.

2018'de asker yemeğine kamu güvencesi
Askeri birliklerde yaşanan zehirlenme vakaları ve son olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda yaşanan at eti skandalı sonrasında Milli Savunma Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık 2018 yılı askeri gıda alımları ile ilgili radikal bir karar aldı. Alınan karar doğrultusunda ülke genelindeki tüm askeri birliklerin yiyeceği artık kamu kurum ve kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlardan temin edilecek. En riskli grupta yer alan et ürünleri için belirlenen kurum ise Et ve Süt Kurumu. Yeni yılda istisnasız artık tüm et ve et ürünleri bu kurum üzerinden alınacak.