Kırımoğlu, Poroşenko'nun bloğundan aday oluyor

Kırımoğlu, Poroşenko'nun bloğundan aday oluyor

Kırım Tatarlarının lideri Kırımoğlu Ukrayna'da yapılacak genel seçimlerde, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'nun bloğundan milletvekili adayı olacak

Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ekim ayında yapılması planlanan Ukrayna genel seçimlerinde, yeniden milletvekili olmak için aday olacak. Halihazırda Ukrayna Milletvekili olan Kırımoğlu gelecek seçime Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun bloğundan katılacak.
Poroşenko'nun Kırım Tatarları'ndan sorumlu danışmanı olarak atanan Kırımoğlu önümüzdeki dönemde de Ukrayna milletvekili olmak için 26 Ekim'de yapılacak Ukrayna genel seçimlerinde yarşıacak. Kırımoğlu, önceki dönemde "Vatan" partisinden milletvekili seçilmişti.
Kırımoğlu adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Bana eski Başbakanlardan Yulia Timoşenko kendi partisinden milletvekilliği için adaylık teklifinde bulundu. Ancak şimdi Cumhurbaşkanı bir siyasi blok oluşturuyor. Bu siyasi blok tüm özgürlükçü güçleri birleştirecektir. Bundan dolayı ben Cumhurbaşkanı bloğundan milletvekili adayı olmayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Kırımoğlu, Poroşenko'nun milletvekilleri aday listesinde Kırım Tatar Milli Meclisi başkanı Refat Çubarov’un da olabileceğini söyledi. Ukrayna’da genel seçimler 26 Ekim 2014'te gerçekleştirilecek.