''Kırım'dan Hiçbir Zaman Vazgeçmeyeceğiz''

''Kırım'dan Hiçbir Zaman Vazgeçmeyeceğiz''

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkesinin hiçbir zaman Kırım ile ilgili egemenlik haklarından vazgeçmeyeceğini belirtti.

Poroşenko, Kırım'ın yasa dışı ilhakının yıl dönümü nedeniyle yayımladığı yazılı açıklamada, Ukrayna'nın hiçbir zaman Kırım ile ilgili egemenlik haklarından vazgeçmeyeceğini vurgulayarak orada yaşayan vatandaşların tüm haklarını korumaya gayret göstereceğini kaydetti.
Bolşeviklerin 23 Şubat 1918'de, Kırım Tatarlarının büyük düşünürü, Milli Kurultayın başkanı ve kurucularından, Kırım Müftüsü ve Kırım milli marşının yazarı Numan Çelebilcihan'ı idam ettiğini hatırlatan Poroşenko, bir yıl önce de insanlığın Ukrayna'nın ayrılmaz parçası olan Kırım'ın işgaline şahit olduğunu belirtti.
Poroşenko, şunları kaydetti:
"Ukrayna, geçici olarak işgal edilen Kırım topraklarında yeniden kontrolü sağlayacaktır. Bunun yakında ve kolay olacağını söylemiyorum ancak mutlaka olacaktır. Kökenine, diline ve dinine bakmaksınız Kırım'da yaşayan herkesin hak ve menfaatlerinin sağlanacağı yeni Kırım'ı hep birlikte kuracağız. Biz, bunun için mücadele veriyoruz ve vereceğiz."
Rus işgalcilerin, Kırım'da yaşayan tüm halkların haklarını ihlal ettiğine ilişkin birçok delilin bulunduğunu ifade eden Poroşenko, Ukrayna devletine ve Kırım'daki tüm insanlara karşı suç işleyenlerin bir gün mutlak yargılanacağını vurguladı.
Kaynak : AA