Kırım Tatarları'nın mitingine Rus yasağı

Kırım Tatarları'nın mitingine Rus yasağı

Kırım'da 6 Haziran'a kadar tüm toplu gösteri ve yürüyüşler yasaklandı. Yasaklamayla birlikte Kırım Tatarlarının, 18 Mayıs'taki Sürgün anmasına da izin verilmeyecek

Kırım Cumhuriyeti Başbakanı Sergey Aksyonov, Ukrayna’nın güneydoğu bölgelerinde meydana gelen olaylardan dolayı Kırım’da 6 Haziran’a kadar tüm toplu eylemleri yasakladı.

Sergey Aksyonov’un imzaladığı kararnamede, “Ukrayna’nın güneydoğu bölgelerinde devam eden olaylardan dolayı Kırım’a girebilecek ayrılıkçılar tarafından her türlü provokasyonları ve turizm sezonun sabotajını önlemek amacı ile Kırım Cumhuriyeti sınırları içinde 6 Haziran 2014 tarihine kadar toplu eylemlerin yapılması yasaktır” deniliyor.

Bakanlar Kurulu Basın Sekreteri Yekaterina Polonçuk, QHA muhabirine 18 Mayis’ta yapılması planlanan Kırım Tatar Sürgün mitingin de kitlesel gösteri olduğundan dolayı, söz konusu yasağın miting için de geçerli olduğunu söyledi.

Her yıl 18 Mayıs günü Akmescit'in merkez meydanında Kırım Tatarları sürgün kurbanlarını anmak için miting düzenleniyordu. Sürgünün 70. yoldönümünün olduğu bu yıl ise mitingin yapılması yasaklandı.