Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Kiminle Resim Çektiğinizin Farkında mısınız?

Galiba günümüzün en ciddi uyarısı ve tehdidi bu olmalıdır. Gerçi bu sözün külhanbeyi ağzıyla söylenen “kiminle dans ettiğini biliyor musun?” şekli daha meşhur olmalı. Karşısındakini küçük görme ve korkutma, bir anlamda meydan okumak için söylenir.

Fakat “kiminle resim çektiğini biliyor musun?” sözü çok daha ciddi bir tehdit ve uyarı olmalıdır.

Bugünlerde önemli bir kesim eski arşivlerini bir bir gözden geçiriyor ve sakıncalı gördüklerini temizlemeye çalışıyor. Tabi, söz konusu resim sadece kendisinde ise eh, bunu imha etmek kolay, yok eğer başkalarında da varsa iş biraz kötü. Artık onu izah etmek için bir takım hikayeler düşünmek zorunda kalacaktır…

Mesele gelip bir noktaya dayanıyor; kimlerle aynı fotoğrafta görünebilirim veya görünmemem gerekir. İnsan baştan bunu çok iyi düşünecek.

Buna rağmen insan yine de fotoğraf belasından kurtulamıyor. Mesela birlikte resim çektiği kişilerin o esnada sakıncalı bir durumları olmuyor, daha sonra ortaya çıkıyor.

Neyse, biz birilerini temize çıkarma gayretinde değiliz, bedel ödeyecekler varsa öderler bunun bedelini.

Fakat hırsızlara, gaspçılara buradan bir akıl verelim, bu da bizim onlara bir kıyağımız olsun; hırsızlar çalarken değil paylaşırken kavga ederlermiş, bunu bir kenara kaydetsinler.

Gönül ister ki insan kendi iradesiyle çektirdiği hiç bir resminden dolayı endişeye kapılmasın, imha yoluna gitmesin.

Neyse, bu dünya böyle. Ya öbür tarafta ne yapacağız dersiniz?

“Sırların bir bir ortaya döküldüğü gün”,

“Ağızlara mühür vurulduğu, ellerin konuşturulup, ayakların şahit tutulduğu gün”

“Bu nasıl bir kitapmış, ne küçük demiş ne büyük demiş hepsini kaydetmiş?” diye insanın hayret ettiği gün.

Belki bunların bir kısmını Settar olan Rabbimiz örtecek, hiç göstermeyecek, eğer tövbe etmişse veya Müslüman kardeşinin ayıbını örtmüşse.

Biz yine resim meselesine dönüp sözü bağlayalım. Fotoğrafların en tehlikelisi hangisidir biliyor musunuz?

Sizin Allah düşmanlarıyla birlikte olduğunuzu gösteren fotoğraflardır. Varsa böyle bir fotoğrafınız aman ha aman O’nun huzuruna varmadan önce imha ediniz.

Bu yazı toplam 633 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar