Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Kim kimdir?.

Bu süreci iyi izlemek gerek. Bu süreçte kim ne yapıyor, kim kimden yana, iyi izleyin.
Hani, "Bana dostunu söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" derler ya..


Mediada, STK'larda, Odalarda, Barolarda kim kimden yana bakın ve hükmünüzü verin..
Açıkça bir darbe planı yapılıyor, planda yer alanları gözaltına alınca, birileri bunu diline dolayarak darbecileri korumaya çalışıyor..
Darbenin gerekçesi belli oldu. Kendilerince Laik Cumhuriyeti koruyorlar. Atatürkçü oldukları için gözaltına alındıklarını söylüyorlar..
Darbecilerin kendilerini nasıl tanımladıklarını ve darbenin gerekçesini biliyoruz artık..
Gözaltına alınan darbecilerin muvazzaflar arasında da yandaşları olması gerek..
Bunlar ordu içinde de bir darbe yaparak Yüksek Askeri Şurayı erteletip, orduda NATO"cu dedikleri bir kanadın önce terfilerini engelleyip, sonra da bu isimleri tasfiye etmeyi planlıyordu..
Bir nesil daha; laiklik karşıtı olarak gördükleri kadroların, iktidara gelmesini engellemek istiyorlardı.. Bunu nasıl yapacaklarını bilmiyoruz ama, darbenin hangi aşamalardan geçilerek gerçekleştirileceğini biliyoruz artık..
40 ilde, yani hemen hemen 2 ilden birinde mitingler planlamışlar.. 7 Temmuz"da ülkenin birçok bölgesinde sponten olarak gelişen olaylarmış gibi sokak gösterileri başlatılacakmış.. 1. etap bu.. Darbenin ayak sesleri sokaktan gelecek.. Halkı sokağa dökmeye çalışacaklar. Öyle planlamışlar.. Kimbilir; Sivas olaylarının üzerinde de düşünmüş olabilirler..
Mitinglerin gerekçesi belli. Sloganları "Yargına sahip çık" olacakmış... AK Parti'nin kapatılması sürecinde bu işin anlamı belli.. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili'nin bazı özel temasları da bu gelişmeler ışığında farklı bir anlam kazanıyor. Özellikle de Başbuğ ve Çömez görüşmeleri, yeni bir anlam kazanıyor.. Başrollerde ADD.. Yargıya sahip çıkma çağrısı yapanların, daha kısa bir süre önce bir panelde rejimi korumak adına hukuk dışına çıkılabileceğini de söyleyenler bunlar değil miydi?
Yani yargıya sahip çıkmak, sadece bir istismar ve taktik gereği.. Yoksa bunlar hakimleri yola getirmek için hakim lojmanlarına birkaç bomba attıranlardan değiller miydi?
ADD'de ve Eruygur'un ev ve ofisinde yapılan aramalarda, bu konu ile ilgili belgeler yanında kozmik düzeyde önemli ve gizlilik taşıyan askeri belgeler de çıkmış..
Yani Sarıkız ve Ayışığı ötesi bilgi ve belgelere ulaşılmış..
2. etapda 30 kişilik ve büyük bir bölümü itirafçılardan oluşan bir ekip, provokasyon amaçlı eylemler gerçekleştirerek bazı kişilere suikastlar düzenleyecek ve kitleyi yola getirmek için halkın üzerine ve göstericilere ateş açtıracakmış..
Bu operasyonu yönetecek olan Osman Gürbüz tutuklandı.. Bakalım bu iddialarla ilgili olarak bundan sonra nasıl bir gelişme olacak? Bu 30 kişi kimlerden oluşuyordu ve hedefte kimler vardı?
Herhalde ADD'cilerin üzerine ateş açtırıp, suçu irticacılar diye dindar insanların üzerine yıkacaklardı!!
Uyan ey halkım! Bu iş meslek dayanışması ile açıklanamayacak kadar ciddi ve önemli bir konu..
ATO Başkanı'nın rolü, ekonominin kötüye gittiği yolunda açıklamalar ve kamuoyu yoklamaları yaptırması. Bu, 3. aşama.
4. etapta Media devreye girecekti.
Zaten bu konuda mediada birileri durumdan vazife çıkartarak bu işi yapmaya başlamışlardı bile.. İktidar son anketlerde oy kaybediyordu, ekonomi kötüye gidiyordu ve en güvenilen kurum orduydu!
Birtakım gazete, radyo ve TV, işareti almış olmalı ki; bu doğrultuda yayınlar yapmaya başlamışlardı..
Tercüman ve Cumhuriyet'ten gözaltıları bu Media planı ile ilgili. TRT'den de birileri var.. Basındaki uzantıları elbette bununla sınırlı değil.. Media desteği olmadan darbe olmaz.
Darbecilerin büyük bir bölümünün Doğan ve Karamehmetler Mediası içinde olması dikkat çekici bir husus. Ulusal kanal, bazı kanallar ve Cumhuriyet gazetesi zaten malûm..
İşin sermaye ayağı ile ilgili bir gelişme olmadı bu aşamada ama, mutlaka olması gerek.
Son etapta ise askeri şuranın ertelenmesi ve orduda tasfiye planı uygulamaya konulacaktı.
İddialar böyle.
Emniyet ve mahkeme önünde toplananlara bakılırsa, darbeciler iddia ve inatlarından vazgeçmiş değiller.
Zekeriya Beyaz gibi bazı isimlerin de ortaya çıkarak darbecilere destek vermesi ilginç bir gelişme..
Şimdi sırada AK Parti davasının sonuçlanması var.. Mahkemenin vereceği kararın şekli ve karara iç ve dış tepkiler de önemli..
Bu aşamada darbe planı deşifre edilmiş de olsa, birtakım tetikçiler öfke ile kontrol dışı eylemler yapabilirler.. Buna dikkat etmek gerek.
Yine bir diğer konu, ABD'nin İran operasyonu planının Türkiye üzerinde oluşturacağı siyasi baskı.. Suriye ve İsrail konusu da önemli..
Gördüğünüz gibi Dağlıca, Dink, Şemdinli, Sarıkız sanki ikinci plana düştü.. 122 bin tank mermisi alımı ile ilgili iddialar da ortada kaldı.
Selam ve dua ile..

Bu yazı toplam 4457 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar