Kilis'te Okula Havan Topu Düştü: 2 Ölü 2 Yaralı

Kilis'te Okula Havan Topu Düştü: 2 Ölü 2 Yaralı

Kilis'te bir okulda patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi

Kilis kent merkezindeki Eyüp Gökçeimam Ortaokulu'nun bahçesi ve çevresine bugün saat 09.30 sıralarında 3 havan topu düştü. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Gelen ilk bilgilere göre olayda 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


VALİ DE OLAY YERİNDE

Havan topunun sınırın Suriye tarafından atıldığı belirtildi. Kilis Valisi Süleyman Tapsız da olay yerinde incelemelerde bulunuyor.

ÇEVREDEKİ OKULLAR DA BOŞALTILDI

Kilis Eyüp Gökçeimam Ortaokulu'nda meydana gelen patlamanın ardından çevrede bulunan 6-7 okulun tamamen boşaltıldığı öğrenildi.

ART ARDA 4 PATLAMA SESİ

Okulların tatil edildiği duyurulurken, olay anında ise 4 ayrı patlama sesinin art arta geldiği belirtildi. Kent merkezinden de duyulan patlama sesinin ardından velilerin okula akın ettiği ve büyük paniğin yaşandığı belirtildi.

Patlama esnasında bir araç hasar görürken, okul bahçesindeki ağaçların tahrip olduğu belirtildi. Olayla ilgili ilk tespitlere göre 2 kişinin hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

BELEDİYE BAŞKANI: PROVOKASYONA GELMEYİN

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, patlamanın provoke edilmeye çalışıldığını söylerken, bölge insanına provokasyona gelmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Olay yerinden kareler: