Kilis Sınırında IŞİD ile Diğer Muhalifler Arasında Çatışma Çıktı

Kilis Sınırında IŞİD ile Diğer Muhalifler Arasında Çatışma Çıktı

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'de, IŞİD ile muhalif gruplar, Kilis sınırına yakın noktalarda çatışmayı sürdürüyor.

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'de, IŞİD ile muhalif gruplar, Kilis sınırına yakın noktalarda çatışmayı sürdürüyor. Muhalifler arasındaki çatışmaların tedirginliğe yol açtığı sınır hattındaki Kilis'te, güvenlik önlemleri de artırıldı. Yaşanan çatışmalarda bomba sesleri Türkiye'den de duyuldu.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

IŞİD, Kilis'in karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentinin Azez ilçesi ve bu ülkenin Türkiye'ye açılan en büyük sınır kapılarından Öncüpınar'ın karşısındaki Es-Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için 15 gün önce saldırı başlattı. IŞİD'in saldırısına bölgedeki İslami Cephe önderliğinde muhalif grupların oluşturduğu Fetih Ordusu karşılık verdi. Geçen hafta ilerleyişi durdurularak geri püskürtülen IŞİD militanları, yeniden harekete geçti ve sınır hattında ilerlemeye başladı. Türkiye sınırına yakın noktadaki bazı köyleri ele geçiren IŞİD militanları ile Fetih Ordusu bileşenlerinin çatışmaları şiddetlenirken, bu durum sınır hattındaki tedirginliği de artırdı.

PATLAMALAR ENDİŞE YARATIYOR

Sınır hattında ilerleyen ve Türkiye sınırındaki bazı köyleri ele geçiren IŞİD, Azez güzergahındaki Havar, Kızıl, Kefergah, Şerif ve Burugat köylerinde de kontrolü ele geçirmeyi hedefliyor. IŞİD'in sınır hattındaki ilerleyişini engellemek isteyen muhaliflerin de karşılık vermesiyle yaşanan çatışmalar Türkiye tarafında da tedirginliğe yol açıyor. Sınır hattındaki köylerde yaşayanlar, silah seslerinin yanı sıra sıkça duyulan patlama sesleriyle büyük endişe yaşıyor. Patlamaların ardından Suriye tarafından yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri de sınır hattında çatışmaların yoğunlaşması ile güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı. - Kilis