Kilis Sınırında Çatışma

Kilis Sınırında Çatışma

Kilis sınırı yakınında gelen son dakika haberlere göre Suriye'deki muhalif güçlerle IŞİD militanları arasında çatışma başladığı bildirildi...

Aansların haberine göre; Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-16'ların IŞİD kamplarının bulunduğu Türkiye sınırına 15 kilometre mesafadeki Elbab kasabası bölgesini bombalamasının ardından Kilis sınırı yakınında Suriye'deki muhalif güçlerle IŞİD militanları arasında çatışma başladı.

Muhalif güçler, Azez kentine bağlı Savran ve Soran kasabalarını ile Kilis sınırınar yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Tel Rıfat ve Mera kasabalarındaki IŞİD mevzilerine havan ve top atışları saldırdı. Saat 01.15 sıralarında başlayan ve yaklaşık 45 dakika süren saldırılarda patlama sesleri Kilis şehir merkezinden de duyuldu. Bölgeden aralıklarla patlama sesleri duyuluyor.

5 YARALI KİLİS'E GETİRİLDİ

Yerel kaynaklara göre, Suriye'nin en büyük kenti Halep'te de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ile Esad'a bağlı birlikler ve IŞİD militanları arasında çatışmalar şiddetlendi. ÖSO güçlerinin Halep veKilis sınırı yakınında IŞID ve ESAD güçleriyle girilen çatışmalarda yaralanan 5 kişi muhaliflerin kontrolünde bulunan Es-Selame Sınır Kapısı'ndan geçirilerek Öncüpınar Sınır Kapısı'nda bekleyen 112 Acil Sağlık ambulanslarıyla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Acil serviste yapılan müdahalenin ardından durumu ağır olanlar çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.