Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı PKK kanalında konuştu

Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı PKK kanalında konuştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Med Nüce televizyonuna bağlandı. CHP'li Tanrıkulu Sengal'i ele geçiren IŞİD'in vahşi bir güç olduğunu vurgularken destekçilerinin Erdoğan hükümeti olduğunu söyledi.

HP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun bu hareketi çok konuşulacak. PKK'nın kanalına bağlanan Sezgin Tanrıkulu, IŞİD'in Musul'u ele geçirmesi ve bölgede yaşanan çatışmaları değenlendirdi.

 

PKK'NIN KANALINDA HÜKÜMETİ SUÇLADI

IŞİD'in küresel bir terör örgütü ve vahşi bir güç olduğunu dile getiren Tanrıkulu, çeşitli ülkelerden gelenlerin oluşturduğu bu güçlerin Türkiye üzerinden güçlendiğini, hükümetin Beşşar Esad'a karşı bu örgütle işbirliğine gittiğini öne sürerken şöyle konuştu:

"Hükümet Esad'ın vahşetine karşı başka bir vahşinin destekçisi oldu. Orada beslenen bu küresel güç Irak'ta, Rojava'da insanlık vahşetine karşı imza atmaya devam ediyor. Ortaya çıkan delillerle maalesef onların işbirlikçisi AKP hükümetidir. İşbirlikçileri bizzat Başbakan oldu. Şengal ile ilgili bugüne karşı AKP'nin hiçbir yetkilisi de kınayan, telin eden açıklama yapmadı. 10 Haziran'da Musul Konsolosluğu'nun ele geçirildi, 49 görevlinin rehin alındı. Musul Konsolosluğu da IŞİD'e teslim edildi. Oranın boşaltılma imkanı varken orası teslim edildi, 'Nasılsa IŞİD bize karışmaz' denildi.Bugün hükümetin Irak'ta, Suriye'de IŞİD'le işbirliği noktasında içine düştüğü durum gerçekten insanlık suçudur."