Kılıçdaroğlu'nun Suriyeli Fobisi

Kılıçdaroğlu'nun Suriyeli Fobisi

CHP Lideri, Suriyelilerin Türkiye'deki kalış süresinin uzamasıyla birlikte uyuşturucu ticareti ve kullanımının artacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim turları kapsamında İstanbul'dan Malatya'ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

AB ile gündeme gelen mülteci pazarlığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Bırakın 3 milyar Euro'yu, AB ülkeleri 13 milyar Euro da verse, Türkiye toplama kampına dönüşmeyi kabul etmemeli. Biz bunu kabul edemeyiz. AB ülkeleri, “Biz parayı verelim, siz Suriyelileri barındırın” diyor. Bu kabul edilebilir değil. Ayrıca etik bir öneri de değil“ dedi.

"SURİYELİLER YÜZÜNDEN UYUŞTURUCU YAYGINLAŞABİLİR"

Suriyelilerin Türkiye'de kalış sürelerinin uzamasıyla ilgili endişelerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “3-4 yıl sonra yer altı dünyası güçlenebilir. Uyuşturucu ticareti ve kullanımı yaygınlaşabilir. Sosyal dokumuz bozulabilir” ifadelerini kullandı.

"AKP'NİN SURİYE POLİTİKASI ÇÖKTÜ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Beşar Esad'ı Moskova'da kabul etmesine de dikkat çeken CHP lideri, “Putin'in Esad'ı kabul etmesi, AKP'nin Suriye politikasının çöktüğünün göstergesidir” dedi.