Kılıçdaroğlu'nun pişman eden isteği

Kılıçdaroğlu'nun pişman eden isteği

Yerel seçim darbesini atlamayan CHP'de işler karıştı. Kılıçdaroğlu'nun, ''Cumhurbaşkanı adayımız parti dışından olmalı'' çıkışı tepkilere neden oldu. Eski yöneticiler partiyi eleştirdi.

na muhalefet partisi yerel seçim sürecinde; İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok birimde parti dışı isimleri aday göstermiş ve krize neden olmuştu. Antalya ve Mersin gibi kalelerini de kaptıran CHP'de bir yandan da Genel Kurultay çağrıları yüksek sesle dillendirilmeye başladı.
Bu 'çatışma ortamı'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanlığı için parti dışından aday çıkarılmalı" çıkışı partide suların iyice ısınmasına yol açtı. Seçim stratejisini, olağanüstü kurultay çağrılarını ve Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili izlediği yolu değerlendiren CHP'nin eski yöneticileri, mevcut yönetimi topa tuttu.
PARTİ BOŞLUK İÇİNDE
* CHP eski Genel Sekreteri ve KONDA Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem:
Söylenenlerden mevcut parti yönetiminin neyi eksik yaptığı ve yanlış politikaların neler olduğu anlaşılmıyor. Sadece kurultay toplansın, seçim yapalım deniyor. Böyle bir parti çalışmasını doğru bulmuyorum. CHP, Cumhurbaşkanı seçimi için ne yapıyor bilen var mı? Cumhurbaşkanı adayını, partinin hangi usulle belirleyeceği bile kararlaştırmış değil. Boşluk içindeki partiye, kurultayın toplanmasını isteyenlerin bir zararı veya yararı olmaz.
EKSEN KAYMASI KİMLİK EROZYONU
* CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu:
CHP kendi içinde yabancılaşıyor. Temel sorun, eksen kayması ve kimlik erozyonudur. Partide bugün mutfak diye bir şey yok. Örgüt diye bir şey yok. Parti sürekli yalpalıyor, sürekli savruluyor. Bu yüzden partide yeniden bir yapılanmaya ihtiyaç var. Parti yönetiminin adaylık için ortaya koyduğu kriterleri tutarlı ve yapıcı bulmuyorum. Parti yetkilileri çıkmış diyorlar ki, 'Cumhurbaşkanı adayımız siyasetçi olmayacak.' Böyle bir şey olabilir mi? Cumhurbaşkanlığı seçimi noktasındaki aday arayışları, parti içindeki yabancılaşmayı daha da artırıyor. CHP'nin içinde bu görevi yapabilecek insanlar var. Bunların başında eski Genel Başkan Deniz Baykal geliyor.
CHP ADAYI MUTFAKTAN ÇIKMALI
* CHP eski Genel Başkanvekili Cevdet Selvi: 
CHP'de bir kurultaya partinin yetkili kurulları ve delegeleri müştereken karar vermeli. Bu konuda CHP'ye ciddi görevler düşüyor. Ayrıca parti yöneticilerinin yerel seçim sonuçlarını başarı olarak göstermeleri üzücü bir durum. Partide ciddi bir sıkıntı var. Yerel seçimlerde izlenen strateji noktasında çok fazla taktiksel yanlışlar yapıldı. Yıllarca ömrünü CHP'ye vermiş insanlar yok sayıldı. Ve ortaya böyle bir sonuç çıktı. Cumhurbaşkanlığı adayı konusunda ise CHP kendi mutfağından bir aday çıkarmalı. Yani partili bir adayı göstermeli.
HABER 7