Kılıçdaroğlu'nu Köşeye Sıkıştırdı

Kılıçdaroğlu'nu Köşeye Sıkıştırdı

Star Gazetesi yazarı Fehmi Koru bugünkü yazısında muhalefeti sert bir dille eleştirirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu fena köşeye sıkıştırdı...

İşte Fehmi Koru'nun "Yârab, muhalefete de biraz akıl ver..." başlıklı o yazısı:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bir şey beğendirmek mümkün olmuyor. En son, kamuoyunu meşgul eden, devletin ilgisiz kaldığı görüntüsü yüzünden rahatsızlık uyandıran iddialarla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün denetleme talimatı onu mutlu etmedi.

Rüşvet, dinleme, kent rantları ve devlet sırrının sınırları konularını araştıracak Devlet Denetleme Kurulu (DDK)...

İddialar ortalığa saçılmış halde, ancak iddialara dayanak teşkil eden dinlemeler ‘yasal’ yoldan gerçekleşmediği için, savcılar ve devletin ilgili birimleri re’sen harekete geçemiyor. Cumhurbaşkanı Gül işte bu tıkanıklığı açmak ve kamuoyunda huzursuzluklara sebep olan iddiaların gerçekliğini araştırmak istemiş...

Güzel değil mi? Muhalefetin gelişmeyi olumlu karşılaması gerekmez mi?

Hayır, CHP lideri DDK’ya da güvenmiyormuş... Dünkü Habertürk’te okudum; “Bu iktidar yerinde kaldığı sürece beklentileriniz asla karşılanmaz” demiş Kılıçdaroğlu ve eklemiş: “Sayın Cumhurbaşkanı görevini yapmak istiyorsa anayasal yetkisini kullanarak Başbakanı o koltukta tutmaması gerekiyor.”

Oysa, anayasayı (m. 104) okusa, ‘Cumhurbaşkanı yetkileri’ arasında ‘Başbakanı görevden almak’ diye bir madde olmadığını, ancak başkanını ve üyelerini kendisinin atadığı DDK’ya ‘inceleme, araştırma ve denetleme’ yaptırabileceğini görecektir.

Acaba CHP lideri karşı karşıya kaldığımız kaotik ortamda, Cumhurbaşkanı Gül’ün de, yetkisi dışına çıkarak yeni bir kaos yaratmasını mı arzuluyor? İyi de neden?

Bakınız, yaklaşık 25 gün sonra sandık başına giderek il ve ilçe belediyelerini yönetecekler ile mahalle muhtarlarını seçeceğiz. Sonuçta bir yerel seçim bu ve tercihlerimizde parti bağlılığının adayların kişiliği kadar rol oynamaması beklenir. Ancak öyle olmuyor. Her yerel seçimden çok daha fazla olarak, bu seçimde, baskın biçimde genel siyaseti konuşuyoruz.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!