Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

KILIÇDAROĞLU’NU KİM DURDURACAK!

Adam freni patlamış kamyon gibi.. Bu adam bir yere toslayacak..

Biri cenaze töreninde Kılıçdaroğlu’nun önüne bir kurşun atmış, onlar daönceki gün bu olayı protesto etmek için, binlerce kişi ile  Sütlüce›deki AKP il binasını basmaya gidiyor.

Tam CHP’lik, Kılıçdaroğlu’na yakışan da bu..

Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında olayı şöyle anlattı: “Namaz sonrası bağıran bir kişi, eski Cumhurbaşkanının, Başbakanın, İçişleri Bakanı’nın önünden geçerek bir kurşunu bana atmıştır. Yerden almak istedik, koruma arkadaşlar kâğıda sararak aldı. Biraz sonra bu kurşunu tutanakla polise teslim edeceğiz.” 

Ne olmuş: Biri Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşun atmış!

Nerede atmış: Fatih Camii’nde, 

Ne zaman: Cenaze namazı sırasında.

Niçin atmış: Kılıçdaroğlu “Hem şehid cenazesine, hem de terörist cenazesine katıldığı için olsa gerek. Çünkü hem PKK, hem de DHKP-C’lilerin cenazesine katılıyor ve bununla da övünüyor.” Bu da toplumda çifte standart olarak görülüyor.

Nasıl atmış: Cumhurbaşkanının, Başbakanın, İçişleri Bakanı’nın önünden geçerek atmış.

Kim atmış: Kılıçdaroğlu’na kurşun atan 4 kişi gözaltına alınmış.

Yani atan kişiler yakalanmış.. Zaten suç delili, resmi koruması tarafından anında muhafaza altına alınmış.. Zaten olay onlarca kameranın önünde, herkesin gözü önünde gerçekleşiyor..

Peki burada iktidarın, AK Parti’nin suçu ne?

Olsun, CHP’liler “yar bana bir eğlence” diye, kavga çıkartmaya bahane arıyor..

Kan dökmek”ten söz edenler kimlerdi.. Biz bunları 28 Şubat’tan biliriz.. “Gerekirse rejimi korumak için kan dökmekten sakınmayacakları”nısöyleyenlerin avukatlığını üstlenenler kimlerdi bayım.

Siz değil misiniz soğuk savaşın gönüllü militanlığına soyunanlar.

28 Şubatın “kanlı mı olacak kansız mı” diye, postmodern darbecilerin kanlı planlarını deşifre eden Erbakan’ı “kan dökmekten” söz ediyor diye manşet yapan da sizinkilerdi değil mi? Hani şu kurtla-kuzu hikâyesi.. Elbette kuzu suçludur!..

Kılıçdaroğlu’na ayna hediye etmek lazım.. Konuşurken bakar belki. Herkesi kendisi gibi zannetmek gibi bir huyu vardır.

Bu arada; CHP’liCemal Canpolat, “12.5 milyon oy alan bir partinin genel başkanının önüne mermi atanlar şunu bilsinler ki, 12.5 milyon insanı evlerinde zor tuttuğumuzu bilmelerini istiyorum” dedi. Bayım, eğer o kurşunu atan 3-5 kişiye söylüyorsan bunu, bu kadar fazla, eğer AK Parti’ye söylüyorsan, ufak kalırsın. AK Parti 23 milyon oy almış. Sen meydana çıkınca o kadarı da bulamazsın da, AK Parti meydana çıkarsa..

Kılıçdaroğlu kaç suikast atlattı! Ya Erdoğan.. Onlar kimlerdi.. Peki Erdoğan ya da AK Parti sizi suçladı mı? Ayıp olmuyor mu?

CHP, öfkesi aklından büyük bu kalabalıklarla bir yere gidemez.. O kurşunu atan kim bilmiyorum ama, o da CHP’lilere benziyor, özellikle de öfkesi aklından büyük olmakla..

Ama sabırlı olmak gerek. CHP ve Kılıçdaroğlu böyle kendini tüketecek. Herkesin bunları tanıması, anlaması, bilmesi gerekiyor.

Şimdi, şu benim eski “Laisizm” kitabını yeni baskıya hazırlıyorum da, yaşadıklarım geçiyor gözümün önünden, “ya sabır” çekiyorum. Hani düşünüyorum da, bunların şuuraltında, bastırdıkları, örttükleri, gizledikleri gerçeklerin bunları rahat bırakmadığını, kendilerinin bize yaptıklarını, bizim kendilerine yapacağımızdan korktukları için bu kadar saldırganlaştıklarını düşünüyorum. Yani suçluluk psikolojisinin beraberinde getirdiği bir hezeyan hali sözkonusu sanki..

Ellerinden gelse Türkiye’yi Suriye’ye çevirirler. “Gezi” benzeri bir isyanın hayali ile söylenmiş olsa gerek yukarıda alıntıladığım sözler.. CHP’lilerin en iyi bildiği şey darbe, terör, yakıp yıkmak sanki.. Baksanıza, biri Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşun atıyor, onlar AK Parti’yi basmaya gidiyorlar..

Birilerinin bu adamlara “haklı olmanın hiç kimseye başkalarına haksızlık yapma hakkı vermeyeceğini” söylemesi gerekir..

Sahi o kurşunu atan kim? Bir komplo, bir provokasyon olamaz mı? Zaten adamlar yakalanmış, hukuki süreç devam ediyor.. Ne istiyorsunuz, ne yapılması gerek de yapılmadı..

Bu adamlar yine öfkeyle kalktılar, sonuçta yine zararla oturacaklar.. 

CHP’liler daha ilk anda saldırganın kimliğini şıp diye bildiler. “Os. Ocakları” diye bir isim attılar ortaya. Sahi size kim söyledi bunu, kulağınıza kim fısıldadı o anda. Nasıl bildiniz hemencecik.. Biraz erken davranmadınız mı? Ayıp olmuyor mu?

Ama korkarım bunlar bundan sonra da rahat durmayacaklar ve yine “kurt sisli havayı sever misali” birileri de bunları kaşımaya devam edecek..

Birinin Kılıçdaroğlu’nu durdurması gerek. Yoksa keskin sirke küpüne zarar verecek. Bu adam yarın sanık sandalyesine oturacak ya, sanırım biraz da onun tedirginliğini yaşıyor. Hele dokunulmazların şu yargılama süreci bir başlasın, her gün olay çıkacak bu gidişle..

Kılıçdaroğlu, patlayıcı çantasında taşımasa da, söz ve eylemleri ile “canlı bomba” gibi.. Adam nerede yangın varsa, Gezi’de yaşadığımız gibi körüğü eline alıp koşuyor.. Beyefendi yokuş aşağı koşar gibi gidiyor.. Ama kendi paşa gönlü bilir. CHP’liler de memnunsa bu olanlardan, durmak yok, yola devam. Her şey olacağına varır. Su testisi su yolunda kırılır.. Bırakın inceldiği yerden kopsun. Halep orada ise arşın burada. Sonunda yanlış hesap Bağdat’tan döner. Selam ve dua ile.

yeniakit

Bu yazı toplam 886 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar