Kılıçdaroğlu'ndan Saldırı Sonrası İlk Açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan Saldırı Sonrası İlk Açıklama

CHP Grup salonu girişinde yumruklu saldırıya uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları: Herkesi sükunete davet ediyorum. Bu CHP liderine yapılan ilk saldırı değil. İsmet İnönü'ye de saldırılar yapıldı. Ama bir tek hedefimiz var. Bu ülkeye sağlıklı bir demokrasi ya getireceğiz ya getireceğiz. Biz kimsenin önünde diz çökmemiş bir gelenekten geliyoruz. Sen yumruk atacaksın biz geri adım mı atacağız. Asla inançlarımızdan vazgeçmeyeceğiz.

30 Mart seçimleriyle ilgili tek sözcük, çalıştık. Öncelikle ben yerel seçimler dolayısıyla üç kesime teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Birincisi sandığa gidip bir demokrasi şöleni içinde oy kullanan bütün yurttaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Yüksek bir katılım oldu. CHP'ye oy versin vermesin, oy kullanan bütün yurttaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.

İkinci teşekkürüm, gençlere. Ankara seçimlerinden sonra biliyorsunuz bir şaibe algısı çok net şekilde toplumun gündemindeydi. Bine yakın genç CHP Genel Merkezi'ne geldi. Ve aynı zamanda bu seçimlerde ilk kez iki buçuk milyon gencin oy kullanma hakkı oldu. onlar bizim umudumuz geleceğimizdi. Onları her zaman kucakladık. Bine yakın genci CHP genel merkezinde görünce gururlandım. Onların hiçbirisi CHP üyesi değildi. Ama beklentileri vardı. O beklentileri asla boşa çıkarmamak gibi bir görevimiz var. İkinci teşekkürüm gönüllü çalışan bu gençlere.

Üçüncü teşekkürüm kadınlara. Olağanüstü çaba harcadılar. Arzu ettikleri ölçüde olmasa bile her birisi birer demokrasi savunucu olarak meydanlardaydı. Onlara gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. çünkü onlar, olası bir baskı yönetiminin kendilerine daha ağır bir fatura çıkaracaklarının bilgisindeydiler.

Bu vesileyle, bugün gazetelerde yer alan bir kadın haberi var. Bingöl'de AKP'den seçilen belediye meclis üyesi bir kadın başkan yardımcısı olmak ister. Onu reddederler ve onu vermezler. Bu kadının söylediği şu cümleler önemli 'Gece gündüz 24 saat kapı kapı dolaşıp çalışma yapacağız. Sonra bize dinen bizim çalışamayacağımız söylenecek' Bu kadına en samimi teşekkürlerimi gönderiyorum.

Kadın çalışıyor mu çalışmıyor mu gitsinler Karadeniz'e baksınlar, kırsal kesime baksınlar. Oralarda kadın çalışacakta, makam mevki olunca mı kadına kapatılacak?