Kılıçdaroğlun'dan İsyan Çağrısı

Kılıçdaroğlun'dan İsyan Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen haftaki grup konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali ziyareti sırasında çocuklara hediye ettiği bir kitabı gündeme getirmişti. Kılıçdaroğlu'nun "Ali Baba ve Kırk Haramiler" sandığı kitap aslında boyama kitabı çıkması geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan konusuydu. 
Kılıçdaroğlu'nun bu haftaki grup toplantısında buna değinip değinmeyeceği, özür dileyip dilemeyeceği merak unsuru oldu. 
İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları: 
-Milletvekilini milletin kendisi seçmeli. Adam gibi çağrı yapıyorum: Millete güveniyorsan, sisyasi parti yasasını değiştirirsin demokrasiyi getiririz. Vesayet altında Başbakanlık yapılamaz.
-Yargıyı bu hale kim getirdi? Adaleti de bunlar bozdu. Yargı da sınıfta kaldı. 
-Yasama organı yürütmenin vesayeti altındadır. Böyle bir tablo olamaz. Yüce Divan oylamasında vicdanıyla oy verenlere hain dediler. Asıl hain sizsiniz. 
CHP GRUP TOPLANTISINDA SAVAŞ SESLERİ
-Yeniden ulusal kurtuluş savaşını başlatmak zorundayız. Hiç bir zaman ne inanç ayrımı ne de kimlik ayrımı yapmadık. Anayasası askıya alınmış bir devlet var. Bu süreç biraz daha sürerse halkın direnme gücü ortaya çıkacaktır. Anayasanın Cumhurbaşkanı ile ilgili maddesi askıdadır, çalışmıyor. 
"ORTADOĞU VE DÜNYAYA BARIŞ GETİRECEĞİZ"
-Sadece Mısır mı? Suriye... Suriyeli vatandaşlar Türkiye'de. Gencecik kızlar pazarlanıyor. Sorumlusu kim? Din iman edebiyatı yapanlar. Sorumlusu onlar. Açlıkla karşı karşıyalar. Din iman edebiyatı yapanlar sorumlu. Suriye'de öyle Mısır'da öyle... Neden yapıyorsunuz bunları? Sizin dininiz imanınız nasıl? Vallahi merak ediyorum. CHP iktidarında, benim başbakanlığımda Ortadoğu'ya barış ve huzur gelecek. Hiç kimsenin burnu kanamayacak. Bütün dünyaya barış getireceğiz. 
-Kaybolan demokrasiyi yeniden getirmek boynumuzun borcumuzdur. 
-CHP halk dışında hiçbir kimseyle özel bir ilişkisi yoktur. Bizim kimseyle illegal ilişkimiz yok, açık ve net. 
-Devleti teslim et, 13 yıl sonra "bizi kandırdılar" de, çocuk musun? Hani sen dünya lideriydin. Oyun kurucuydun. Yol arkadaşıydı bunlar. Şimdi yan çizmeye başladılar. Kimi suçlayacaklar? Her zaman olduğu gibi CHP'yi suçladılar. Ülke kötü yönetiliyor? Ülkede kardeş kavgasının olmaması lazım. Cumhuriyeti kuran partiyiz. Seni kul olmaktan çıkarıp vatandaş yapan partiyiz. Çok partili hayatı getiren partiyiz. 
"MİLLETİN ELİNİ KOLUNU BAĞLAYACAKLAR"
-İç Güvenlik diye bir kavram mı kaldı? 12 Eylül darbe yasalarını tahkim etmek istiyorlar. Aradaki boşlukları doldurmak istiyorlar. Tabanca olursa 1 yıl; sapan olursa 2 yılla; poşu olursa 4 yılla yargılanıyorsun. Adalete bak. Eğer siz buna adalet diyorsanız gidin oyunuzu bunlara verin. Milletin elini kolunu bağlayacaklar. Biz bunu kamu düzeni getirmek için getiriyoruz diyorlar. Hangi kamu düzeni? 
BAŞKANLIK MODELİ
-Başkanlık modeli gelecek, diktatörlük gelecek, yürütme işleri de ona bağlanacak. Ne yaparlarsa yapsın CHP olduğu sürece başkanlık sistemi gelmez. Bizim derdimiz işsize iş bulmak. Bizim derdimiz emekli hak ettiği aylığı alsın.Üreten Türkiye olsun. Biz makam mevki peşinde değiliz. 
-