Kılıçdaroğlu'ndan 'Fidan' Tepkisi!

Kılıçdaroğlu'ndan 'Fidan' Tepkisi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hakan Fidan'ın yargılanması konusunda izin verilip verilmemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nda bir gazetecinin, "Hakan Fidan'ın yargılanması konusunda izin verilip verilmemesine ilişkin açıklamalar var. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?" şeklindeki sorusuna, şöyle yanıt verdi:

''Türkiye'de demokrasinin kan kaybettiğini biliyoruz. Yargıdan bürokrat kaçırıldığını da öğrendik. Şehzadeler kaçırılıyor, bakanlar kaçırılıyor, milletvekilleri kaçırılıyor. bürokratlar kaçırılıyor. Bu mahkemeler sadece sokaktaki vatandaştan mı hesap soracak? Böyle devlet olur mu? Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkıp bunun hesabını vermesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da gerekçelerini kamuoyuyla paylaşması lazım. Hangi gerekçeyle 'MİT Başkanı yargıya gitsin' veya 'gitmesin' diye uyarı yapılıyor, bunu bilmeye hakkımız var. O zaman her yurttaştan şunu isteme hakkımız da var; yargı herhangi bir gerekçeyle istediğinde siz önce Cumhurbaşkanı'na sorun, Başbakan'a sorun. 'Bizi polis istiyor, gidelim mi gitmeyelim mi?' Ona göre karar versinler.''