Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş'a: PKK'yı Açıkça Suçla

Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş'a: PKK'yı Açıkça Suçla

Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan olayları değerlendirerek HDP'nin PKK'yı açıkça suçlamasının gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, HDP'nin PKK'ya yaptığı 'silahları bırakın' çağrısını yeterli görmedi. CHP Lideri, HDP'nin PKK'yı daha gür bir söylem tutturarak açıkça suçlaması gerektiğini söyledi.

"HDP PKK'YI AÇIKÇA SUÇLAMALI"

Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan'a konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;"HDP, PKK'ya “silah bırakın” diye çağrı yapıyor. Daha gür bir söylem tutturmalı, açıkça PKK'yı suçlamalı. HDP'nin bu seçimde ne oranda oy alacağını bilmiyoruz. Anketlerden sonucun çok fazla değişmediği gibi bir tablo çıkıyor."

CHP'nin son dönemlerde parti olarak değiştiğini söyleyen CHP Lideri, partisinin artık her şeye itiraz eden bir parti olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

"HER ŞEYE İTİRAZ ETMİYORUZ"

CHP, toplumda şöyle algılanıyordu: CHP her şeye itiraz eden partidir. Bu algı büyük ölçüde kırıldı. Her şeye itiraz etmiyoruz. Parlamentoya iyi yasalar geldiği zaman destek veriyoruz. “CHP'nin halka söyleyeceği bir şey yoktur” algısını da kırmaya çalıştık. Halka her şeyi söylüyoruz. Güzel şeyler de söylüyoruz. Asgari ücretten, mazotun 1,5 TL olmasına kadar. “CHP, hesabını kitabını bilmez, habire vaatte bulunur.” Böyle bir vaatte bulunmadık çünkü bizim vaatlerimizin hiçbirisi gerçekleşemez değil."