Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye ağır sözler

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye ağır sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bahçeli bizim önerimize karşı çıkmış. Acaba kendisinin onay verdiği tezkereye bilerek mi onay verdi. AKP ne zaman sıkışsa koltuk değneği her zaman hazırdır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, yargının siyasi otoritenin arka bahçesi haline dönüştürülmesinin demokrasiye vurulacak en büyük darbe olacağını ileri sürerek, "Yeni seçilen HSYK üyelerine seslenmek isterim; yargıyı yargı yapacak sizlersiniz, yargıyı saygın kılacak olan sizlersiniz, adalete güven duyulması sağlayacak sizlersiniz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, önerdikleri tezkere ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Kobani, Türkiye'nin güvenliği açısından çok önemlidir. Neden Türkiye'nin güvenliği açısından önemlidir? Eğer IŞİD, Kobani'yi alırsa, 400 kilometrelik bir sınır komşumuz IŞİD olacaktır. Bir terör örgütüne komşu olacağız. Şunu düşünmesini isterim bütün vatandaşlarımın; PKK terör örgütünün Kuzey Irak'ta neler yaptığını biliyoruz değil mi? Şimdi 400 kilometrelik yeni bir hat daha açılacak. Başlangıçta bunu engelleyemezseniz sonra engelleyemezsiniz."

BAHÇELİ'YE "KOLTUK DEĞNEĞİSİN

Kılıçdaroğlu, Bahçeli için sert ifadeler kullanarak "Sayın Devlet Bahçeli bizim önerimize karşı çıkmış. Acaba kendisinin onay verdiği tezkereye bilerek mi onay verdi. Neden biliyor musunuz. Bu ülkeye yabancı asker postalının gelmesine CHP olarak karşıyız. Biz hiçbir zaman buna evet demedik ama Bahçeli sen evet dedin. Farkın da mısın. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünü hep savunduk. Tampon bölgeye hayır dedik. Uçuşa yasak bilgeye karşı çıktık. Sen bunlara evet dedin…

AKP ne zaman sıkışsa koltuk değneği her zaman hazırdır. Biliyorsunuz ben de biliyorum. Şimdi diyecekler ki biz ona PKK için evet dedik. Geçin onları. PKK için yabancı askere ihtiyaç mı var. Bizim milliyetçiliğimizden ulusalcılığımızdan şüphemiz yok" dedi.