"Kılıçdaroğluna Gıcık Oluyorum"

"Kılıçdaroğluna Gıcık Oluyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunan kişi, herkesi şoke eden bir ifade verdi.

ılıçdaroğlu'na saldırıda bulunan kişinin Orhan Övet olduğu belirtildi. Polisin anlatımına göre, saldırgan tam bir suç makinesi. Tehdit, şantaj, yaralama, mekana zorla girme gibi nedenlerden dolayı hakkında 26 sabıka kaydı var.

"KILIÇDAROĞLU'NA GICIK OLUYORUM"


Saldırganın karakoldaki ifadesinde, kendisini Alperen Ocakları'na yakın biri olarak gördüğünü belirttiği kaydedildi. Saldırgan ilk ifadesinde özetle, "CHP grubuna geldiğimi söyleyerek Meclis’e girdim. Ben Alperen’im. Yumruklamayı kafaya koydum, o yüzden geldim. Bekledim girişini, uygun fırsatta da yumruğu attım. Kılıçdaroğlu'nun politikalarını beğenmiyorum. Vatan haini olarak görüyorum. Kendisine gıcık oluyorum. Eylemi de bunun için yaptım" dedi.

ALPEREN OCAKLARINDAN ORHAN ÖVET AÇIKLAMASI

Saldırının ardından yakalanan ifadesi alınan zanlının 'Ben Alperan ocaklarındanım'demesi üzerine Alperen ocakları bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi içerisinde grup konuşmasına gerçekleştirmek üzere koridorda ilerlerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bey Orhan Övet isimli şahıs tarafından yumruklu saldırıya uğramıştır.Görsel ve yazılı medyada saldırıyı gerçekleştiren bu şahsın Alperen Ocakları üyesi olduğu yönünde haber yapılmasına karşın adı geçen şahsın teşkilatımızla uzaktan yakından alakası yoktur" denildi.

MECLİSE NASIL GİRDİ?

CHP milletvekilleri Aydın Ayaydın ile Malik Ecder Özdemir, saldırı olayını takibe aldı. Saldırgan Demiryolları Hastanesi'ne götürülerek kan tahlili yapıldı. Uyuşturucu ve alkol alıp almadığı kan tahlili sonucu belli olacak. Aydın Ayaydın'ın aldığı bilgiye göre ise, 55 sabıka kaydı var. Bu kayıtlardan biri 2005 yılında uyuşturucudan. 2012 yılında yaralama olayına karışmış. Saldırgan Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanıyor. Saldırgan,. Meclis'e, "CHP grubunu izlemeye geldim" diyerek girmiş.

Saldırı sırasında CHP liderinin ceketinin yırtıldığı ve Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in ceketini alarak grup konuşması için kürsüye çıktığı öğrenildi.

SALDIRI ANINDAN İLK FOTOĞRAFLAR

SALDIRGAN ORHAN ÖVET KİM?

Orhan Övet'in Erzurumlu olduğu ve Ankara Altındağ'da oturduğu ortaya çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin Erzurum doğumlu olması, kentte şaşkınlığa neden oldu. Yapılan araştırmada Alperen Ocakları ile bağı olduğu belirtilen 28 yaşındaki Orhan Övet'in, Ankara'da oturduğu ve nişanlı olduğu ortaya çıktı.

Nişanlı olduğu belirtilen Orhan Övet'in, sosyal paylaşım sitesinde Ankaragücü futbol takımı atkılı fotoğraflarını paylaştığı görüldü.