Kılıçdaroğlu'dan Bahçeli'nin tarifine yeşil ışık

Kılıçdaroğlu'dan Bahçeli'nin tarifine yeşil ışık

Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin çatı aday için yaptığı tarife olumlu baktıklarını belirterek kendilerinin de kabul edeceği bir isim olması durumunda karşı çıkmayacaklarını söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Köşk seçimi için “çatı aday” önerisini değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim de kabul edeceğimiz bir isimse neden karşı çıkalım" dedi.
    
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Radikal gazetesine açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “çatı aday” önerisini değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Tabii ki cumhurbaşkanı halkın değerleri ile barışık olmalı. Tabii ki milliyetçi olmalı. Laik, hukuk devletine bağlı, manevi değerleri bilen biri olmalı. Bunlar bizim reddedeceğimiz nitelikler değil. Şimdi görünen o ki her parti titizlikle adayını belirleyecek. Eğer biz aynı görüşleri paylaşıyorsak çıkacak aday da genel kabul görür.

Sözlerinden anlaşılan Bahçeli, bir isimle bize gelecek. Bizim de kabul edeceğimiz bir isimse neden karşı çıkalım? Aynı şey bizim önereceğimiz aday için de geçerli. İsimler belli olunca her şeyi daha iyi konuşacağız.”

Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili sivil toplum örgütleriyle buluşacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, ilk görüşmesini de Türk-İş'le yapabileceğini belirtti.